(δια)χρονικό / Ναυτίλος


Τότε: Καταστροφολογία («Τιτανικός»), Διασυρμός («διεφθαρμένοι»), Εκβιασμός («ή μηχανισμός ή πτωχεύουμε») και επέβαλε ο Παπανδρέου το Μνημόνιο...

Το ίδιο και τώρα! Εκβιασμός («ή συναινείτε ή δεν μας δίνουν την πέμπτη δόση»). Με τον Παπακωνσταντίνου να καταστροφολογεί χωρίς να τον βουτάει ο Εισαγγελέας, ότι «τον Ιούλιο το κράτος θα κατεβάσει ρολά»!

Αθλιοι, ανίκανοι, ανδρείκελα...

Περί Ιδιωτείας - Πως οι Πόντιοι, Βλάχοι και Αρβανίτες έγιναν μειονότητα!


''Ιδιωτεία: Βαρεία κατάσταση ηλιθιότητας, το ανώτερο μέτρο βλακείας,   διανοητική ανεπάρκεια''
Πατριώτες  μου Ξηρομερίτες, την  έχω  κάνει ήδη. Εμιλιάνο Ζαπάτα και Φιντέλ Κάστρο βαδίζω στα χνάρια σας! Βγαίνω στο κλαρί. Ζώστηκα τα άρματα μου -παλιά μου τέχνη άλλωστε- πήρα και το λαπτόπ μου -απαραίτητο πλέον εργαλείο κάθε σοβαρής επανάστασης και βρίσκομαι καθ΄οδόν προς  το Μπούμπστο από όπου μέσω διαδικτύου θα γνωστοποιήσω  το ιδεολογικό μου  μανιφέστο. Ετοιμάζομαι να κηρύξω την ανεξαρτησία της Βλαχίας  με πρωτεύουσα τη Παλιομάνινα  και να ζητήσω τη στήριξη των  φίλων μου Ποντίων και των συνονόματων μου Αρβανιτών.

Ο Αλάριχος και η Παρέα του


Ποιος έδωσε στον Παπανδρέου την εντολή να ξεπουλήσει ακόμα και τα μνήματα;
Μήπως ο λαός; όχι! αυτός εξαπατήθηκε.

Με αφορμή την ΔΕΗ: κράτος - συμφέροντα και διαφθορά


Από αυτή τη στήλη προανήγγειλα πριν ένα χρόνο ότι το Μνημόνιο δεν θα βγάλει τη χώρα από τη κρίση, ότι αντίθετα θα τη βυθίσει στην ύφεση. Ότι αυτή η αποτυχία θα συνδεθεί με μια «νέα» προσπάθεια μείωσης μισθών και συντάξεων επιτείνοντας τον φαύλο κύκλο: μνημόνιο – ύφεση – νέα αντιλαϊκά μέτρα – βάθεμα της ύφεσης. Ότι στο τέλος του δεύτερου κύκλου, το Κόμμα του Μνημονίου και της Πλεονεξίας (ΚοΜνηΠ), που τα θέλει όλα για τον εαυτό του, θα απαιτήσει να λάβει σε εξευτελιστικές τιμές την δημόσια περιουσία.

Κολχόζ ο Παράδεισος


Παλιό το στερεότυπο ότι οι Ελληνες δουλεύουν λιγότερο απ' τους Γερμανούς (στην πραγματικότητα δουλεύουν πολύ περισσότερο) -κι όμως η κυρία Μέρκελ το επανέλαβε με τη ρατσιστική διάθεση της μπυραρίας- έτσι στο άνετο!
Ολόκληρη πρωθυπουργός να λέει εν γνώσει της μπαρούφες για έναν ολόκληρο λαό!

Ο πλοίαρχος Φλέτσερ


Αφιερωμένο στους σημερινούς ''πλοιάρχους''  Φλέτσερ που έχουν καταστρέψει  το καράβι της χώρας μας...


του Νίκου Καββαδία

Ο Γερμανός εμποροπλοίαρχος Χένρυ Φλέτσερ εξώκειλε στον Ματαπά με το φορτηγό "Σχέλδ", γιατί λόγω ομίχλης, δεν μπόρεσε επι μέρες να κατεβάσει τον ήλιο με τον εξάντα. 
Τρελάθηκε και πέθανε στον Πειραιά από ηλίαση. 

Πιάσε τοίχο Ντομινίκ


Τι θέλουν οι άνθρωποι; Μια τόση δα «δεξιά Βάρκιζα» θέλουν, που λέει κι ο φίλος μου ο Παναγιώτης. Να παραδώσει τα όπλα ο Αντώνης και να αυτοχειριαστεί πολιτικά.
Είναι ένα σαραβαλιασμένο λεωφορείο μ’ όλους τους μνημονιακούς σκιντζήδες μέσα, που κατρακυλάει στην κατηφόρα με σπασμένα φρένα. Και του ζητάνε να τρέξει ν’ αρπαχτεί από την πόρτα και να πηδήξει κι αυτός μέσα, λίγο πριν φουντάρει η καθεστωτική μπακατέλα στο γκρεμό.

Τρείς μαχαιριές στο σώμα της Αθήνας


Του Στέλιου Μάινα - Δικαιούμαι δια να ομιλώ. Όχι μόνο γιατί κι εγώ υπήρξα θύμα δολοφονικής επίθεσης, αλλά γιατί θα ήταν βλακώδες να με χαρακτηρίσει κανείς άνθρωπο κακών προθέσεων, πως μιλώ άκριτα, και ωθούμενος περισσότερο απ’ το θυμικό παρά απ’ τη λογική. Παρά το ότι έχω πληρώσει, για όποια θέση έχω πάρει, μιλώντας για το αυτονόητο. Μα κι εδώ για το αυτονόητο πρόκειται, απ’ την αντίθετη πλευρά, κι όποιος δεν μπορεί να δει κι απ’ τις δυο μεριές, είναι ή τυφλός ή πονηρός. Κι εδώ, αγαπητοί συμπολίτες, συμβαίνει καθημερινά το αδιανόητο. 

Ζητείται ελπίς!


Ο γνωστός καθηγητής τού Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην στενός συνεργάτης του  πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κ. Νίκος Κοτζιάς γράφει, χθες στην ''Ελευθεροτυπία'', για την Αποκλειστική  Οικονομική Ζώνη και τις (μη) ενέργειες του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα
''Η πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι να εμποδίσει την Ελλάδα να ασκήσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Επιστολή βόμβα διπλωματών


Πριν λίγες ημέρες στην Ελευθεροτυπία δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο από την κ. Αλίκη Μάτση: 
''Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».

Απλά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας


Ο Μάρτιος ήταν μήνας βαθιάς απαισιοδοξίας. Η αίσθηση αυτή προκλήθηκε εν μέρει από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία έχει ειδικευτεί στο να τρομάζει τον κόσμο για να τον κρατά, έτσι, πειθαρχημένο. Στις 25 Μαρτίου, ήρθε η θριαμβολογία των Βρυξελλών. Κράτησε λίγο όμως. Στις 15 Απριλίου, ο πρωθυπουργός ζήτησε να παύσει η «παραφιλολογία», τονίζοντας ότι «πολλά ανεύθυνα λέγονται». Διερωτάται κανείς: «Ποιοι είναι τάχα αυτοί που ενεργούν τόσο ανεύθυνα;» Οι απειράριθμοι ξένοι οικονομολόγοι από διάφορες χώρες; Ο κ. Σημίτης; Η κα Βάσω Παπανδρέου; Όποιοι και αν είναι, γεγονός παραμένει ότι στο καθημερινό λεξιλόγιο ξαναμπήκε η έννοια της «αναδιάρθρωσης του χρέους». Πόσοι όμως καταλαβαίνουν πράγματι τι σημαίνει ο συγκεκριμένος όρος;

χΑρΥκΛυΝιΚα


Ο φίλος μου ο Νίκος με πληροφόρησε για το ιστολόγιο του αξεπέραστου ''γελωτοποιού της Ρωμιοσύνης'' Χάρυ Κλυν. Θαυμαστής του αστείρευτου   ταλέντου   και της καυστικής  του σάτιρας, από τα χρόνια της νεότητας, με χαρά το πρόσθεσα στα αγαπημένα μου και σας παραθέτω τη τελευταία του ανάρτηση

ένα θολό στα ελληνικά μυαλό/Ναυτίλος


Εχω χαζέψει;
Με συγχωρείτε για το προσωπικόν της ερώτησης (άλλωστε εύκολη η απάντηση - μεγάλο, και πάλι, το δίκιο σας), όμως
όταν ένας πρωθυπουργός συλλαμβάνεται ψευδόμενος για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το σχέδιο προσφυγής στο ΔΝΤ,
όταν συλλαμβάνεται να έχει εξαπατήσει με τον πιο σκαστό τρόπο τον λαό του οποίου την εμπιστοσύνη ζήτησε,
όταν, τέλος, ο ίδιος και το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο συλλαμβάνονται να ψεύδονται εν τω άμα και καπάκι περί το Ελληνικό,
τότε δεν τίθεται θέμα πολιτικής ευθύνης;

Θριάσια Πάθη


Τη περασμένη Δευτέρα  η μια από τις κόρες μου μεταφέρθηκε  επειγόντως στο  Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα με ρίγη, πονοκέφαλο και πολύ υψηλό πυρετό. Το Νοσοκομείο αυτό μας βολεύει αφού βρίσκεται  πολύ κοντά στη Πετρούπολη, όπου μένουν οι κόρες μου και ευνοεί τις κινήσεις μας από και  προς αυτό.Κατασκευασμένο σχετικά πρόσφατα εξυπηρετεί  τους κατοίκους του Θριάσιου Πεδίου αλλά και κατοίκους  από   τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Η κατάσταση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά είναι πολύ καλή. Από πλευράς λειτουργίας επίσης φαίνεται οργανωμένο, νοικοκυρεμένο.

ΦΩΝΕΣ πολλές/ΨΥΧΗ βαθιά


ΦΩΝΕΣ πολλές
Το τελευταίο χρονικό διάστημα   πληθαίνουν οι φωνές που όχι μόνο ανησυχούν, γιατί όλοι μας ανησυχούμε,  αλλά αμφισβητούν.  Αμφισβητούν τη πολιτική του μνημονίου αλλά  και τη γενικότερη ικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου να κυβερνήσει τη χώρα. Αν η αμφισβήτηση αυτή προερχόταν από τον χώρο της αντιπολίτευσης   πιθανόν να μην είχε την ίδια βαρύτητα. Οι άνθρωποι αυτοί όμως είναι συνοδοιπόροι ή υποστηρικτές του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης προσωπικότητες με ιδιαίτερο πολιτικό, κοινωνικό ή επαγγελματικό βάρος, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους.

Τυφλό Οικόπεδο / Ναυτίλος


Γιατί να μην πει ψέματα για την υπόθεση του Ελληνικού -χοντρά ψέματα- με ιδιαίτερη ευκολία ο κ. Παμπούκης;
Δεν μας έχει φλομώσει στα ψέματα με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία ο πρωθυπουργός κι αρχηγός του Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος; Οι τρεις ψεύτες (εν προκειμένω για το Ελληνικό, διότι για άλλες υποθέσεις ψεύδονται πολύ περισσότεροι κυβερνητικοί), ο κ. Παμπούκης, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σρεκ Πεταλωτής όχι μόνον εψεύσθησαν εν χορώαλλά ο πρώτος διέψευδε χθες ξεδιάντροπα ακόμα και τον εαυτόν του τον ίδιον όταν (στις 25/2/2011) είχε δηλώσει ότι «το Κατάρ σε περίπτωση διαγωνισμού, δεν θα συμμετάσχει»!

Καλή σας νύχτα κ. Δήμαρχε!


Ονομα :   Γεώργιος 
Επίθετο:  Καμίνης
Ιδιότητα:  Νυν, Δήμαρχος Αθήνας.  Πρώην,  Συνήγορος του Πολίτη
Θρήσκευμα:  Αθεος
Σπούδασε : Νομικά στην Αθήνα, στους Παρισίους και στην Ισπανία
Εχω κάνει κάποια αρκετά άλματα  και θεωρώ τον εαυτό μου ικανό και έμπειρο αλεξιπτωτιστή  αφού πολλά από αυτα γίναν  νύχτα και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες,  χωρίς ποτέ να  έχω το παραμικρό τραυματισμό.

Ο ωραίος Μπρούμελ


Tη περίοδο των αντιβασιλέων στην Αγγλία έζησε ο George Bryan Brummell  [1778-1840] σύμβουλος μόδας των ευγενών και του βασιλικού οίκου. Έμεινε στην ιστορία σαν ''Ο ωραίος  Μπρούμελ'' τίτλος που οφειλόταν στη φήμη για τη χρονοβόρα του ενασχόληση με το σώμα  και την εμφάνισή του. Πέθανε εξόριστος στη Γαλλία, καταχρεωμένος και σχεδόν παράφρων.
Στα χρόνια του  ΄80 κυκλοφορούσαν δύο πράγματα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: Ένα ήταν   ο υποτιθέμενος διάλογος μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου και Άκη, ''Τι ώρα είναι Άκη; Ότι ώρα πεις εσύ πρόεδρε'' ενδεικτικό  της αφοσίωσης και της σχέσης τους.