Αμετανόητοι και Επικίνδυνοι

28η Οκτωβρίου σήμερα, επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ των Ελλήνων στον Γερμανό εισβολέα και οι συνειρμοί αναπόφευκτοι. Ένας ολόκληρος λαός με προεξάρχοντα τον μη δημοκρατικά εκλεγμένο κυβερνήτη του αρνήθηκε να παραχωρήσει τα όσια και ιερά στο φασίστα Γερμανό Χίτλερ, που τον ακολουθούσε η συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού στην άφρονα προσπάθεια του να καθυποτάξει τον κόσμο. Πολέμησαν ως ήρωες και δεν παραδόθηκαν. Αφού ταπείνωσαν τους Ιταλούς του κομπορρήμονα Μουσολίνι, αντιστάθηκαν με τα σώματα τους στις τεθωρακισμένες ορδές των Γερμανών κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων των εθνών

Αναφορά σε έναν Σερ...


Χθες στο Αγρίνιο είχα τη τύχη να παρακολουθήσω τον καθηγητή Βασίλειο Μαρκεζίνη σε διάλεξη για την Ελλάδα των Κρίσεων που είναι και ο τίτλος του τελευταίου του βιβλίου. Τον παρακολουθώ και τον διαβάζω πολλά χρόνια τώρα και ειλικρινά αισθάνομαι υπερήφανος που αυτός ο άνθρωπος  είναι Έλληνας, συμπατριώτης μας. Η αναγνώρισή του είναι παγκόσμια,  έχει διδάξει ή διδάσκει στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε Αγγλία, όπου η βασίλισσα του απένειμε τον τίτλο του Σερ για τις υπηρεσίες του στη νομική επιστήμη, στη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Αμερική,  μεταξύ των οποίων, Κέμπριτζ. Οξφόρδη, Σορβόνη, Τέξας.

Μανιφέστο;


Στις 17 του μήνα και στην ιστοσελίδα  antinews. gr  με την υπογραφή του Κώστα Ροδινού δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο με τίτλο ΄΄Ετοιμοι να κάνουμε το άλμα προς τα μπρός΄΄ και υπότιτλο  ΄΄Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα΄΄. Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι   φέρεται  να χρησιμοποιεί το όνομα  Κώστας Ροδινός ο  στενός συνεργάτης και Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης. Και το κάνει πολύ σημαντικό  το περιεχόμενό του, το οποίο κατά τη ταπεινή μου άποψη αποτελεί επαναστατικό μανιφέστο μιας άλλης δημοκρατίας και ενός άλλου τρόπου διακυβέρνησης. Η χώρα μας στη κωματώδη  κατάσταση στην οποία ευρίσκεται χρειάζεται  ηλεκτροσόκ για να μπορέσει να μπει στη τροχιά της ανάνηψης και της προόδου. Χρειάζεται νέο ύφος και ήθος. Απαιτεί ηγέτες κι όχι επαίτες. Απαιτεί  έμπνευση, όραμα  κι όχι διαχείριση δανείων  και μάλιστα κάκιστη. Απαιτεί τόλμη κι όχι συμμόρφωση ΄΄προς τας υποδείξεις΄΄.

Βολές κατά ριπάς


Τη Κυριακή έγραψα ένα κείμενο αναφερόμενο στο Γουδή σαν περιοχή συνδεδεμένη με την εκτέλεση των έξι, καταδικασθέντων από έκτακτο στρατοδικείο σε θάνατο, ως υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής και συσχέτισα το γεγονός με τη σημερινή πολιτική συγκυρία και τις ευθύνες των κυβερνώντων.

Γουδή


Διαβάζω στην ελληνική  wikipedia
΄΄Με το όνομα Γουδή, το οποίο μέχρι σχετικά πρόσφατα γραφόταν Γουδί, φέρεται περιοχή βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας  που αποτελεί και ιστορική συνοικία. Διοικητικά μοιράζεται στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου. Το άλλοτε αποκαλούμενο «πεδίον του Γουδή», ή «πεδίον Γουδή» χρησιμοποιούνταν ως πεδίο ασκήσεων των στρατιωτών και η επ' αυτού μικρή εκκλησία του Αγίου Θωμά ήταν τόπος μικρών εκδρομών των κατοίκων της παλιάς Αθήνας. Η περιοχή είναι συνδεδεμένη με την εκτέλεση το 1922  των καταδικασθέντων από έκτακτο δικαστήριο (υπόθεση γνωστότερη ως «η δίκη των έξι») κατηγορηθέντων ως υπαιτίων της Μικρασιατικής Καταστροφής πολιτικών (Γούναρης, Πρωτοπαπαδάκης, Στράτος, Θεοτόκης και Μπαλτατζής)  καθώς και του τότε αρχιστράτηγου Χατζηανέστη.΄΄