Υπερχρεωμένα νοικοκυριά





Μου λένε φίλοι και συγγενείς: Μη τα λες τόσο ωμά. Κράτα λίγο πισινή. Πολιτικός είσαι. Μη λες ότι φταίει ο λαός. Πες είναι σοφός ο λαός. Μεθαύριο μπορεί να του ζητήσεις ψήφο. Κι όταν σου μιλάν για δουλειές, πες θα το δούμε, θα ψάξουμε, μη λες λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Κατ΄ αρχήν δεν έχω δηλώσει πολιτικός και δεν είμαι πολιτικός. Είμαι στρατιωτικός σε αποστρατεία, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί σε αυτό το χάος το σημερινό να βοηθήσει στα κοινά. Αντί να πίνω ούζα στο καφενεία ασχολούμαι με διάφορα τα οποία θεωρώ ωφέλιμα. Και δεν δίνω δεκάρα ειλικρινά να με ψηφίσουν αν γι’ αυτό πρέπει να γίνω κάποιος άλλος. Είμαι έτσι και σ όποιους αρέσω. Και σε αυτό το πνεύμα θα σχολιάσω ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ρε Μπαγάσα!


Δεν το κρύβω ότι είμαι πολύ μπερδεμένος με όσα βλέπω κι ακούω. Πήραμε τα μονίμως τελευταία μέτρα. Τα ψηφίσαμε στη βουλή. Κατ αρχήν υπάρχει Έλληνας να πιστεύει ότι είναι τα τελευταία; Δεν το νομίζω! Είναι τα τέταρτα , πέμπτα τελευταία μέτρα κι έχει ο Θεός ή αν όχι αυτός, θα έχει ο διάολος. Ωραία λοιπόν, τι γίνεται τώρα; Παίρνουμε τη δόση του Νοεμβρίου. Και που θα πάνε αυτά τα χρήματα;

Βουλή Καλλιγραφία!

                               Εφημείδα ΄΄Γεγονός΄΄ Στήλη ΄΄Αθιβολές΄΄

Ν αρχίσω με αίσχος, να προχωρήσω με ντροπή και να  τελειώσω με τι;  Αυτό το τσίρκο που είδαμε αυτές τις ημέρες λέγεται βουλή των Ελλήνων; Αυτός ο γελοίος θίασος κυβερνά τον τόπο;  Αυτό το μίγμα  από φοβισμένα ανθρωπάκια και απίθανους τραμπούκους από αριστερά και δεξιά είναι οι εκπρόσωποι του έθνους;  Μεγάλη η χάρη σου λαέ μου! Να τους χαίρεσαι!

Όχι Ρεπούσ(τ)η!

     Εφημερίδα  ''Γεγονός΄΄ Στήλη  ΄΄Αθιβολές΄΄

΄΄Αναστοχάζομαι΄΄ τι είναι ετούτοι οι ταγοί που ηγούνται και δείχνουν το δρόμο; Οι βουλευτές είναι εκλεκτοί, είναι διακεκριμένα πρόσωπα,  τα οποία πέρασαν απ τη κρισάρα πρώτον του κόμματος κι ύστερα του λαού στις εκλογές. Επιλέχτηκαν από τα θινκ τανκς (χα –χα) των κομμάτων κι από τους ψηφοφόρους.  Επιτελεία έτρεξαν γι αυτούς, ιδεαλιστικά όχι συμφεροντολογικά,  ο τύπος διείδε τις ικανότητες τους και τους πρόβαλε, άνευ ανταλλαγμάτων, σε περισπούδαστες εκπομπές με τηλεστάρ και πολιτικούς αναλυτές.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!


Χθες έκανα πάλι τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Είναι απίστευτη η κατάσταση με τα διόδια. Σχεδόν δεν μπορείς να κινηθείς. Αν το απόστημα με τις μίζες στις αμυντικές δαπάνες έσπασε και κάποιος μπήκε φυλακή, με το θέμα των εθνικών εργολάβων στους ελληνικούς δρόμους τι θα γίνει; Θ βρεθεί  κάποιος να τα βάλει μ΄ αυτούς που επί τριάντα και πλέον χρόνια κατασπάραξαν τα ταμεία του εθνικού και ευρωπαϊκού κορβανά;

Αγγελίες

     Από τη μόνιμη συνεργασία μου με την εφημερίδα ΄΄Γεγονός΄΄


Τελευταία, σε αντίθεση  με το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, δεν θέλω να σχολιάσω τις ΄΄διαπραγματεύσεις΄΄ της κυβέρνησης με τη τρόικα,  ούτε τα μέτρα που (μας) παίρνουν και που θα είναι τα τελευταία  (μας). Αλλά ούτε ακόμα για τη δόση που σαν ναρκομανείς περιμένουμε να πάρουμε.  Κι αυτό όχι από το συμπολιτευτικό μου δεδομένο, μιας που ήμουν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.