΄΄Του Κυρίου ΔΕΗθώμεν΄΄


Ας σταυροκοπηθούμε λοιπόν ΄΄του Κυρίου ΔΕΗθώμεν΄΄. Ποιανού Κυρίου; Σίγουρα του Παντοδύναμου. Αλλά και των κυβερνώντων. Ίσως του κυρίου Ζερβού, προέδρου της ΔΕΗ. Ή μήπως καλύτερα να ανακράξωμεν, ΄΄Κύριε ελέησον΄΄;  Τον οίκτο σου Θεέ, το έλεος σου! Διότι τι άλλο να πεις ακούγοντας ότι η ΔΕΗ σχεδιάζει αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος;  Άλλοι γράφουν 24%, κάποιοι 33% κι άλλοι ότι θα φθάσουν στο 49%. Συνήθως ανακοινώνονται υψηλότερες,  για να κλείσουν κάπου χαμηλότερα μετά από δήθεν διαπραγματεύσεις.

Αντί ευχών


                                                  Η ΓΕΝΕΣΙΣ  

 

 « Επειδή πολλοί φορούν το μελανό πουκάμισο

 και άλλοι μιλούν τη γλώσσα των χοιρογρυλλίων

 και είναι οι Ωμοφάγοι και οι Άξεστοι του Νερού

 οι Σιτόφοβοι και οι Πελιδνοί και οι Νεοκόνδορες
 ορμαθός και αριθμός των άκρων του σταυρού

 της Τετρακτίδος.

Τρεις ειδήσεις και μια εικόνα

Εφημερίδα ΄΄Γεγονός΄΄  Στήλη ΄΄Αθιβολές΄΄  08.12.2012

Το να καταγράφεις τα γεγονότα απλώς δεν είναι δύσκολο πράγμα, όπως  άλλωστε και το να αφορίζεις και να καταγγέλλεις γενικά και αόριστα. Το τελευταίο μάλιστα βοηθάει στο να λαϊκίζεις και να γίνεσαι αρεστός στο πολύ τον κόσμο. Η ανάλυση και η σύγκριση γεγονότων ή φαινομένων όμως, προϋποθέτουν έρευνα, δηλαδή χρόνο αλλά κι ένα επίπεδο μόρφωσης συνδυασμένο με μια κάποια ευφυΐα γιατί  το ένα δεν συνοδεύει απαραίτητα το άλλο. Παραπέρα η πρόταση πολλές φορές απαιτεί  εξειδίκευση ή πάντως συσσωρευμένη γνώση και πιθανώς χρόνια εμπειρίας. Γι αυτό και οι περισσότεροι  στη περιγραφή μιας κατάστασης ή ενός φαινομένου, δεν φτάνουν στη πρόταση αλλά περιορίζονται στη καταγραφή, άντε να πάνε  και στην ανάλυση.

Ας κρατήσουν οι χοροί!


Εφημερίδα ΄΄Γεγονός΄΄ Στήλη ΄΄Αθιβολές΄΄  1/12/2012


Η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, τη Τρίτη 27 Νοεμβρίου, μετά από δώδεκα ώρες συζητήσεων , εκτιμήσεων και διαπραγματεύσεων, κατέληξε σε απόφαση, για το ελληνικό ζήτημα. Κάποιοι κράτησαν χαμηλά τη μπάλα,  άλλοι πήγαν να θριαμβολογήσουν κι άλλοι στεναχωρημένοι για την εξέλιξη, κατηγόρησαν τη κυβέρνηση, ότι ήταν θεατής των συζητήσεων.