''Ελέω Θεού''

Έγραφα πριν λίγα χρόνια για το φαινόμενο του νεποτισμού στη πολιτική ζωή της χώρας:
 ‘’νεποτισμός είναι η οικογενειοκρατία, η οποία εκδηλώνεται με την παραχώρηση θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς και φίλους. Είναι η εκμετάλλευση από κάποιον του αξιώματος ή της θέσης που κατέχει, για να προωθήσει συγγενικά ή άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του σε θέσεις κι αξιώματα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.  Η πρακτική αυτή εμφανίζεται συνήθως στη πολιτική και τη θρησκεία και είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στην Ελλάδα . Ο όρος νεποτισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη νέπος (nepos, γεν. nepotis) που σημαίνει ανιψιός, στα αγγλικά και γαλλικά  nepotisme, στα ισπανικά και πορτογαλικά  nepotismo και προσέξτε στα ρωσικά  kumostvo από το kum που σημαίνει κουμπάρος

Αιδοίου μονόλογοι

Δηλαδή τώρα ο  Μπότσαρης τα είχε βάψει μαύρα,  για την αναχώρηση της γυναίκας του; Καθόλου πιστέψτε με. Μάλλον το χάρηκε δεόντως. Πέρασε μια  τελείως ανέμελη άνοιξη, χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Κι ετοιμαζόταν για ένα εργένικο καλοκαίρι. Πριν δυο μέρες, πήγε στο θέατρο κι είδε μια πολύ ιδιαίτερη  ηθοποιό,  σκέτο αγρίμι.   Τι ιδιαίτερη, βαρεμένη ήταν. Είχε διαβάσει πολλά για αυτήν. Κόρη γνωστού σκηνοθέτη και  ηθοποιού, τέλειωσε την Ακαδημία Τέχνης με άριστα. 

Στην Ελλάδα κάνει κρύο

Πριν ένα χρόνο  όλοι οι κροκόδειλοι θρηνήσαμε τους δυο  φοιτητές στη Λάρισα που πέθαναν στη προσπάθεια τους να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.  Εφέτος συνεχίσαμε να χύνουμε  δάκρυα θλίψης για ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι, αλλά δεν μας πείραξε και τόσο, αλλοδαπό ήτανε το παιδί, δεν ήτανε ΄΄δικό μας΄΄.  Το κοριτσάκι με τα σπίρτα στη σύγχρονη εκδοχή της κρίσης, στους καιρούς της ελληνικής παρακμής

''Τα άγια τοις κυσί''

Παρακολουθούσα εμβρόντητος τον απίθανο αυτόν τύπο που μαζί με τ’ αδέλφια του και τέσσερις – πέντε άλλους τρομοκρατούσαν τη χώρα κοντά στα τριάντα χρόνια, σκοτώνοντας εικοσιτρείς ανθρώπους κι ‘’απαλλοτριώνοντας’’ τράπεζες, στρατιωτικές μονάδες κι ότι αυτοί  θεωρούσαν ότι τους βοηθούσε στον ‘’αγώνα ‘’ τους.
Έδινε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ο λαός εναντίον των ‘’προδοτών’’ πολιτικών. Έκανε αποτίμηση της περιόδου κρίσης και δήλωνε ότι θα βροντήξει το ντουφέκι του. Τρέμετε όλοι, κυκλοφορώ ελεύθερος και θα γίνω ο εφιάλτης σας.

Τέλος εποχής

 Παρακολουθώ τον διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο χρονικό διάστημα  και ειλικρινά θλίβομαι για  αυτό που γίνεται. Τα κρούσματα διαδέχονται το ένα το άλλο:
Είχαμε ξεκινήσει με τη περίπτωση Καραχάλιου και το σκάνδαλο στον ΕΟΤ,  συνεχίσαμε με το ΤΑΙΠΕΔ και τις συνεχείς αλλαγές, Αθανασόπουλος, Σταυρίδης,  για να φτάσουμε στα  πρόσφατα  Τομπούλογλου και  Λιάπη. Είναι ν΄ απορείς με την ανοησία τους. Δεν είναι ότι γι αυτούς η πολιτική είναι τρόπος ζωής, είναι μέσο πλουτισμού. Αλλά  το ότι γράφουν στα ΄΄ούμπαλα΄΄ τους, όσοι απ΄ αυτούς έχουν, τον λαό που τους ακολούθησε.

Το ουρλιαχτό του χοίρου

Το σωτήριον έτος 1981 έλαβε χώρα ένα ιστορικό γεγονός: ΄΄Το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση - ο Λαός στην εξουσία΄΄ με αποτέλεσμα  ΄΄εκεί και τότε΄΄  να περιέλθει ΄΄η Ελλάδα στους  Έλληνες΄΄  υποστηρίζοντας το ΄΄ΕΟΚ και ΝΑΤΟ,  το ίδιο συνδικάτο΄΄ και άλλα τέτοια υπέροχα. Για οχτώ χρόνια κι αφού στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει κι ένα  ΄΄συμβόλαιο με το λαό΄΄ έγινε το ΄΄έλα να δεις΄΄. Μίζες, πάμπερς, Τόμπρας, Κουτσόγιωργας, πρασινοφρουροί, Σαντινίστας, Καντάφι και το κακό συναπάντημα παρέλασε,  στο καφενείον η Ελλάς. Επιδοτήσεις, εξοπλιστικά, ΜΟΠ, εθνικοί εργολάβοι, γάμοι, διαζύγια, πουτάνες, ζεϊμπέκικα αλλά προ παντός κοινωνική πολιτική, συντάξεις προνοιακές, αναπηρικές, εθνικής αντίστασης και ΄΄Τσοβόλα δώστα όλα΄΄ στο λαό που μας ψηφίζει.

Τονπούλο-γλου

Το ξέρω ότι το έχετε εμπεδώσει. Ποιο είπατε; Αυτό που έχουμε πάρει τον πούλο-γλου εδώ και κάποια χρόνια. Και συνεχίζουμε εκόντες άκοντες. Άλλοι δροσίζονται κι άλλοι ζορίζονται.  Αυτοί που δροσίζονται σώζουν τη χώρα και χαίρονται. Κι αυτοί που ζορίζονται όλοι οι άλλοι. Εκτός από κάποιες συγκεκριμένες ομάδες οι οποίες φρόντισαν τη περίοδο των παχέων αγελάδων και φκιάξαν τη προίκα τους. Αυτοί ήταν χαρούμενοι  και θα είναι στο διηνεκές...Ποιοι είναι αυτοί;
Κατηγορία πρώτη:  Οι εθνικοί εργολάβοι με επικεφαλής τους  Κόκαλη  και  Μπόμπολα. Ήταν σχεδόν σε κάθε μεγάλη δουλειά του κράτους με τον Κόκαλη να έχει κάνει μαγαζιά του τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ και τον Μπόμπολα να κυριαρχεί στις κατασκευές

Χορεύοντας με το βιάγκρα

 Ηταν μια συνεφιασμένη Κυριακή στο σπίτι του Εξαδάχτυλου, όπου είχε κλείσει η συμφωνία.  Ο Εφραίμ Παπαγκίκας είχε  δεχτεί να δοκιμάσει αυτό το μπλε χάπι, που είχε κατακλύσει την αγορά κι γεμίσει με χαρά τους άντρες. Η παρέα των Παναγιότατων έπρεπε να ξέρει τις δυνατότητες του βιάγκρα, την αποτελεσματικότητα, και τις τυχόν παρενέργειες του. Έτσι ανάμεσα σε σκανταλιάρικα  ‘’σπαγγέτι  αλά πουτανέσκα’’  και  κρασί Χατζημιχάλη, κλείστηκε η συμφωνία της χρονιάς.