Κλειστόν, λόγω μελαγχολίας...


Παρακολουθώ για πολλούς λόγους όσα συμβαίνουν στη μικρή γειτονιά των Βαλκανίων. Τον Ιανουάριο μήνα στη Βουλγαρία, αυξήθηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, σχεδόν εκατό τοις εκατό, μόνο όμως για το Γενάρη  εξαιτίας κάποιων εφάπαξ εισφορών – σας θυμίζει κάτι αυτό; - που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση και κάποιων εξισωτικών ποσών σε σχέση με το 2012. Για το 2013 είχε προβλεφθεί  αύξηση κοντά στα 10%. Από τις αρχές του έτους που είχαν σταλεί οι λογαριασμοί, άρχισαν οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα,  διά μέσου των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Αιτία πολέμου!



Σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2013, στο Συμβούλιο Επικρατείας θα παιχτεί άλλο ένα επεισόδιο της κωμικοτραγωδίας ΄΄Εκτροπή του Αχελώου΄΄. Θα παρελάσουν από εκεί ο πολιτικαντισμός, ο παραλογισμός, η προχειρότητα, η αδιαφορία αλλά και η κουτοπονηριά, η πολιτική ίντριγκα, η διαφθορά, η διαπλοκή και άλλες τέτοιες αρετές των πολιτικών και του καταγέλαστου ελληνικού κράτους. Είναι γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μεταξύ των άλλων απαντήσεων έκρινε ότι η περιβόητη τροπολογία του Θεσσαλάρχη Σουφλιά , η οποία προσπάθησε από το παράθυρο να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους της εκτροπής, παραβίασε τη κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία.

Της κοντής (.)ωλής της φταιν οι τρίχες... (Αφιερωμένο στον Υπουργό Αρβανιτόπουλο και στους εμπνευστές του σχεδίου Αθηνά)



Να λοιπόν που την έβγαλαν την Αθηνά. Τη θεά της σοφίας. Την έβγαλαν στο κουρμπέτι. Για διαβούλευση είπαν... Αυτή η παπαριά όπως και κάποιες άλλες,  όπεν γκαβ, πράσινη ανάπτυξη, είναι κληρονομιά εκείνου του αλήστου μνήμης Άβερελ Ντάλτον, ακατανόμαστου πρωθυπουργού του ΔΝΤ, αρχηγού της περιβόητης συμμορίας των Ντάλτονς, διακεκριμένα μέλη της οποίας κατοικοεδρεύουν στον Κορυδαλλό, ενώ άλλοι περιμένουν σειρά. Δηλαδή δεν μπορούσαν να πάρουν τις απόψεις πριν, να καλέσουν τα πανεπιστήμια, τους τοπικούς άρχοντες, τυχόν άλλους εμπλεκόμενους φορείς και να συζητήσουν για τη παιδεία;