Η επανάσταση της λεμονόκουπας

Πριν από κάποιες ημέρες σε συνάντηση με υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο των σχολείων είχα πει ΄΄Πέστε στους πολιτικούς σας προϊσταμένους ότι μέχρι τώρα τους γιουχάρουν ή τους δέρνουν όταν τους συναντήσουν τυχαία, από εδώ και πέρα  θ αρχίσουν να τους ψάχνουν για να τους δείρουν΄΄.
Μέσα σε μία εβδομάδα  ο ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄πρωθυπουργός,  Αβερελ Ντάλτον - Παπανδρέου, της γνωστής συμμορίας των Ντάλτονς, στη Γερμανία  και ο  ΄΄μαζί τα φάγαμε, κοπρίτες΄΄ αντιπρόεδρος, Πάγκαλος  στο Παρίσι, γιουχαίστικαν, εκδιώχθηκαν, ρεζιλεύτηκαν,  έγιναν χλεύη  όλου του κόσμου
Πρόκειται όσμωση  ιδεών και αντιδράσεων στους κύκλους των νέων. Πιστεύω δε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Το φαινόμενο έχει την εξήγηση του. Οι νέοι είναι αυτοί που έχουν ΄΄πάθει μια ψυχολογία΄΄, έχουν φάει ήττα και το θέμα είναι  ότι τη φάγαν στα αποδυτήρια, δε βγήκαν στο γήπεδο, δεν  παίξανε καν μπάλα, ήττα άνευ αγώνος.  Αντιμετωπίζουν μια παιδεία προβληματική, δεν μπορούν να βρουν δουλειά , αδυνατούν να συντηρηθούν, δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, βιώνουν μια διαρκή αγωνία, υφίστανται μια συνεχή λεηλασία ονείρων σε μια χώρα  υποθηκευμένου μέλλοντος,  σε μια χώρα που οι άνθρωποι πλέον δε γελάνε.
 Κι αν οι συμβιβασμένες και κατευθυνόμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες κάνουν έναν αγώνα προσχημάτων ,΄΄ για τα μάτια του κόσμου΄΄ κι αν η γενιά του Πολυτεχνείου μαζεύει τα κομμάτια της , κι αν η ίδια αυτή   γενιά της μεταπολίτευσης   γλείφει τις πληγές της, οι νέοι θα αντιδράσουν. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της επιβίωσης θα τους οδηγήσει στην αντίδραση, στην επιθετικότητα. Κι όταν οι νέοι είναι με τη πλάτη στον τοίχο, γίνονται βίαιοι. Μετά τα γιουχαιίσματα θα έλθουν τα γιαούρτια, οι τομάτες, οι λεμονόκουπες....
Πως θα εξελιχθεί η κατάσταση; Δε μπορώ να προβλέψω... Θα περάσουν σε άλλες μορφές μαζικών εκδηλώσεων αντίδρασης; Μπορεί...Καλού - κακού προσχωρήστε στο δόγμα Μπεν Αλη, αγαπητοί κυβερνώντες...Έχετε σε ετοιμότητα τα ελικόπτερα, τις μηχανές αναμμένες, γιατί αν το ορμητικό ποτάμι των νέων ξεκινήσει μόνο από αέρος θα διαφύγετε! Προς το παρόν ένα είναι βέβαιο, η επανάσταση της λεμονόκουπας άρχισε!

                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου