Ο ωραίος Μπρούμελ


Tη περίοδο των αντιβασιλέων στην Αγγλία έζησε ο George Bryan Brummell  [1778-1840] σύμβουλος μόδας των ευγενών και του βασιλικού οίκου. Έμεινε στην ιστορία σαν ''Ο ωραίος  Μπρούμελ'' τίτλος που οφειλόταν στη φήμη για τη χρονοβόρα του ενασχόληση με το σώμα  και την εμφάνισή του. Πέθανε εξόριστος στη Γαλλία, καταχρεωμένος και σχεδόν παράφρων.
Στα χρόνια του  ΄80 κυκλοφορούσαν δύο πράγματα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: Ένα ήταν   ο υποτιθέμενος διάλογος μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου και Άκη, ''Τι ώρα είναι Άκη; Ότι ώρα πεις εσύ πρόεδρε'' ενδεικτικό  της αφοσίωσης και της σχέσης τους. 
Το δεύτερο αποδίδεται στον Χάρυ Κλυν, ότι ‘’Μόλις ο Άκης  κοιταχτεί  στον καθρέπτη,  στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη μάνα του’’ σχετικό  με το  όμορφο παρουσιαστικό του και τη γοητεία του, χαρακτηριστικό για το οποίο τα ΜΜΕ  του είχαν  αποδώσει τον τίτλο ''ο  ωραίος Μπρούμελ''
Για τη γενιά μου αλλά και τη προηγούμενη  είναι σε όλους γνωστό, ποιος είναι ο Άκης: Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Για τους νέους να πω σε συντομία ότι  συνδέθηκε με τον Αντρέα  στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όπου ο Άκης ήταν φοιτητής, δραστηριοποιήθηκε στο ΠΑΚ το αντιστασιακό κίνημα του Ανδρέα, του οποίου υπήρξε το αγαπημένο του παιδί, γραμματέας της κεντρικής επιτροπής, υπουργός των πλέον κρίσιμων υπουργείων συμμετέχοντας σε όλες της κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όταν είχε αρρωστήσει ο  Αντρέας και παρολίγον αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αφού έχασε από τον  Κώστα Σημίτη πάνω στο νήμα, στις εσωκομματικές εκλογές.
Που βρίσκεται λοιπόν σήμερα, αυτό το ιστορικό στέλεχος του κόμματος το οποίο κυβερνάει το τόπο; Παραπεμπόμενο από το σύνολο σχεδόν του κοινοβουλίου για δύο αδικήματα: Παθητική δωροδοκία και διακίνηση παράνομου χρήματος. Η προανακριτική επιτροπή η οποία θα συσταθεί καλείται να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες αυτές. Αν αποδειχτεί μόνο η πρώτη, το αδίκημα παραγράφεται λόγω παρόδου του χρόνου για παραπομπή. Αν αποδειχτούν και οι δύο ή μόνο η δεύτερη ο Άκης με πολύ μεγάλη πιθανότητα θα περάσει  της φυλακής τα σίδερα.  Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις, αφού όπως  είδαμε στην ομιλία του στη βουλή, δεν είναι διατεθειμένος να παίξει το ρόλο του θύματος ή της θυσίας για τον εξευμενισμό του άγριου πλήθους ο οποίος πλέον διψάει για αίμα! Περισσότερο για ''αποθανέτω η ψυχή μου μετά των ομοφύλων'' παρά για ’’ Ιφιγένεια’’ βλέπω να πηγαίνει το έργο. Το μήνυμα πρέπει να έχει ληφθεί από τους πρώην συντρόφους του. Άλλωστε δεν είναι άνευ σημασίας  ότι το ΣΔΟΕ που ασχολήθηκε με τα περιουσιακά του Άκη ακόμα να εκδώσει πόρισμα...  [Άφτιαχτο κι  αστόλιστο του χάρου δεν σε δίνω!]
Δεν ξέρω αν η προανακριτική της βουλής επιτροπής θα καταφέρει να βγάλει σε πέρας το έργο της. Το παρελθόν των επιτροπών αυτών δεν με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο. Όμως ο ωραίος Μπρούμελ θα πρέπει να δικαιολογήσει πως από   ένα τρίτροχο κατσαριδάκι της Γερμανίας  έφτασε στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αγορασμένο με 1.000.000 ευρώ από οφσόρ εταιρεία στο όνομα της γυναίκας του. Πως από τη πείνα της Γερμανίας έφτασε στη μυθική γαμήλια δεξίωση του  ΦΟΡ ΣΙΖΟΝΣ  στο Παρίσι και το μήνα του μέλιτος στα νησί του Αγ. Μαυρικίου. Ο πρώην γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος που μας κυβερνά θα πρέπει να μας πείσει ότι  δημιούργησε τη τεράστια περιουσία του από τη σκληρή του δουλειά της πολιτικής, -διότι άλλη δουλειά δεν έκανε. Κι όχι από τη συμμετοχή στο πάρτι λεηλασίας του Ελληνικού κράτους, στο οποίο αυτός και οι όμοιοί του άξιοι μιζαδόροι Τσουκάτος , Μαντέλλης –αποδειγμένα πλέον , αλλά και άλλοι πολλοί –μη αποδειγμένα,  συμπράξανε. Διότι αυτοί μαζί τα φάγανε. Εμείς δυστυχώς και τους ανεχτήκαμε και τους ανεχόμαστε. Αυτούς τους τιτάνες, επαγγελματίες της πολιτικής απάτης! Πάντως να επαναλάβω ότι ο  αυθεντικός Μπρούμελ πέθανε φτωχός, παράφρων και εξόριστος... Για την ιστορία αλλά και  τη σημειολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου