Αγανακτισμένος αλλιώς...


Με ρωτάνε γιατί δεν γράφω για τους «Αγανακτισμένους». Τόσο καιρό σκέπτομαι να γράψω γι’ αυτούς και διστάζω. Τους θαυμάζω που αγανακτούν και αγανακτώ που τους θαυμάζω.

Μας ενώνουν πολλά: ο τρόπος που βρίσκονται (πριν από είκοσι χρόνια είχα οραματιστεί τον πολιτικό ρόλο του ίντερνετ), το γεγονός ότι είναι ακηδευμόνευτοι κι ανεξάρτητοι, η οργή που εκφράζουν. Μας χωρίζει όμως ένα βασικό: τα πράγματα για τα οποία αγανακτούν. Νομίζω ότι πυροβολούν λάθος στόχους. Μουντζώνουν το μνημόνιο, την τρόικα, το ΔΝΤ - λες κι ευθύνονται για τα δικά μας προβλήματα. Καταριούνται το σύμπτωμα και το φάρμακο - σαν να προκάλεσαν την αρρώστια.
Τι την προκάλεσε;
Α) Ο πολιτικός και οικονομικός λαϊκισμός που ξεκίνησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και μόλυνε όλη την πολιτική μας ζωή. Με «οικονομικό λαϊκισμό» εννοώ να χαϊδεύεις όχι μόνο τ’ αυτιά αλλά και τις τσέπες των ψηφοφόρων, με διορισμούς, παροχές, προνόμια και γενικές αργομισθίες (δηλαδή να τους αμείβεις με δανεικά, αφού δεν παράγουν. Τότε εκτοξεύθηκε το χρέος). Τριάντα χρόνια εκμαύλιζαν οι πολιτικοί τον λαό (που ευχαρίστως το αποδεχόταν. Εκεί μουντζώνω κι εμάς - τον λαό).
Β) Η εγκληματική αμέλεια της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή που διπλασίασε το έλλειμμα και το κράτος. Νομίζω πως η Βουλή έπρεπε να ψηφίσει έναν έκτακτο νόμο και να παραπέμψει τους υπεύθυνους αυτής της πενταετίας. Να δικαστούν για εγκληματική παραμέληση των καθηκόντων τους και να πάνε φυλακή: Καραμανλής, Αλογοσκούφης, και Σία. Μαζί και οι αρχισυνδικαλιστές του εκμαυλισμού (η χειρότερη διαπλοκή) και όσοι γνωστοί των σκανδάλων (Τσουκάτος, Άκης, Εφραίμ & Σία).
Γ) Η εξίσου εγκληματική ανικανότητα και ολιγωρία της σημερινής διακυβέρνησης. Ξεκινώντας από τον ανύπαρκτο πρωθυπουργό που εκτός απ’ το όνομά του δεν έχει να επιδείξει άλλο προσόν, την παρέα των άχρηστων παρατρεχάμενών του και τους παλιούς Πασόκους που απλώς καθυστερούν και υπονομεύουν κάθε ενέργεια, εξασκώντας πάντα και ακόμα τον λαϊκισμό του ιδρυτή τους.
Δ) Η ανευθυνότητα ολόκληρης της αντιπολίτευσης, που ενώ το πλοίο βουλιάζει εξακολουθεί να τσακώνεται για ποσοστά ψήφων και επιρροών.
Και τον μεν Ανδρέα Παπανδρέου θα τον κρίνει η ιστορία. Αλλά όλοι οι άλλοι υπεύθυνοι είναι εδώ γύρω μας. Αυτούς θέλω να μουντζώσω και να τιμωρήσω - όχι το μνημόνιο και την τρόικα!

Νίκος  Δήμου LIFO 13.06.2011

4 σχόλια:

  1. Πιστεύω το καλύτερο κείμενο απόδοσης ευθυνών που έχω διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ μου φίλε, γι αυτό και το άφησα ασχολίαστο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελευταία παρατηρείται μια νέο-εθνικιστιστική έξαρση, που σαρώνει σημαντικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε τη συγκρότηση ενός άτυπου «εθνικιστικού λόμπι», που κινείται από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά και προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του, όπως π.χ. στο θέμα του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Πρόκειται, κατά τη γνώμη σας, για ένα φαινόμενο που θα ξεφουσκώσει ή μήπως βρισκόμαστε απλώς στην αρχή μιας νέας εθνικιστικής παράκρουσης;

    δημου απάντηση...

    Δυστυχώς, παρόλο που θα ήθελα να ξεφουσκώσει, δεν βλέπω καμία τέτοια τάση ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Στην χώρα μας μία άτυπη συμμαχία Αριστεράς-Ακροδεξιάς και Εκκλησίας –τι αταίριαστοι σύντροφοι!– θορυβεί ακατάσχετα και επηρεάζει και τον καλοπροαίρετο μέσο άνθρωπο. Θερίζουμε βέβαια αυτά που σπείραμε, γιατί οι εθνικοί μύθοι καλλιεργούνται εδώ και δεκαετίες στο σχολείο, τον στρατό, την εκκλησία και τα ΜΜΕ με τις ευλογίες του κράτους. Μόλις προσπάθησε κάποιος να ανοίξει ένα παράθυρο για να φύγει η εθνικιστική μούχλα, χάλασε ο κόσμος!

    Όχι δεν θα πάρω δήμου. Ας δούμε εάν έχει κάνει την δική του αυτοκριτική. Έχει; Επηρεάζει εν γνώσει του τη διάλυση των παραδοσιακών θεσμών του έθνους από τον α. παπανδρέου μέχρι τον γιωργακη η και παραπέρα;

    http://www.youtube.com/watch?v=tFNZwz7shus&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=514aPCXD3rM&feature=player_embedded

    Το δεύτερο βιντεάκι είναι από την εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά «Έχει Γούστο», που μεταδόθηκε την Τρίτη16 Φεβρουαρίου 2010 από την Κρατική ΝΕΤ. Ο κύριος που μιλάει περνάει με τρόπο από το βήμα που του δίνει η Κρατική Τηλεόραση ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν παθητικοί ομοφυλόφιλοι και ότι ο περίφημος Πλατωνικός Έρωτας ήταν σαρκική σχέση μεταξύ ανδρών. Άλλη μία Ανθελληνική Εκπομπή της ΕΡΤ, προκειμένου να πεισθούμε ότι οι Πρόγονοί μας ήσαν ένα μάτσο κίναιδοι, τουρκιστί… πούστηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παροτι εκπληκτικος στην κριτικη των ελαττωματων και στον εγκρεμνισμο των μυθων του νεοελληνα, ο Δημου, απεφυγε οπως και ολοι οι κουλτουριαρηδες να κριτικαρει τον ιδιο του τον χωρο, την ξεπουλημενη ελληνικη αριστερα των κουκουλοφορων και της λαθρολαγνειας και να γκρεμισει τους μυθους που περιβαλλανε την μεταπολιτευτικη κλεπτοσυνη της με δουρειο ιππο το πασοκ.
    Σ αυτη την περιπτωση θα γκρεμιζε την ιδια του την ιδεοληψια φυσικα και το τελευταιο αβατο στην Ελλαδα. Το αβατο του ασυλου και της χουντας ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ των εξαρχειων, το βαρυ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ πυροβολικο του οποιου εχει μεταφερθει ελεω πασοκ στα βορεια προαστεια.
    Και μετα το ΝΙΤΡΟ μας προεκυψε lifo kai athens voice.
    ο Αγωνας συνεχιζεται συντροφοι..
    χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή