Ραντεβού στα πελάγη, να παλέψουμε τρικυμίες!

Αγαπητοί μου συντοπίτες
    Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που  βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά  σας. Σας ευχαριστώ πολύ που διαθέσατε το πρωϊνό σας και  κατεβήκατε  στο κέντρο της Αθήνας. Φαίνεται ότι η κατάληψη του από τους ξένους δεν είναι ολοκληρωτική  και μπορείτε ακόμα  να το επισκέπτεστε.
       Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ,  γείτονα , απο τη Σταμνά  και το Χρυσοβέρι Θανάση Μαυρομάτη για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, όπως επίσης τον εξαίρετο .... και ιδιαιτέρως αγαπητό συγχωριανό μου τον Γιώργο τον Κέκο για τη τιμή μου μου έκανε να με προσφωνήσει.
       Ο Τριανταφυλλίδης γράφει στο λήμμα ντροπή: ΝΤΡΟΠΗ,  το δυσάρεστο συναίσθημα που μας δημιουργεί η επίγνωση της ενοχής μας η οποία μας εκθέτει και μας μειώνει στη συνείδηση των άλλων ανθρώπων, εκδηλώνεται με ελαφρά ερυθρίαση, κοκκίνισμα του προσώπου. 
        Προσωπικά λοιπόν ντρέπομαι για τη σημερινή κατάντια της πατρίδας μας. Γιατί περί κατάντιας πρόκειται. Παραχωρήσαμε την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους, διάφοροι περίεργοι τύπου με παράξενα ονόματα, Ράιχεμπαχ, Τομσεν, Ντερούζ  κυβερνούν τη χώρα. Ο έλληνας πρωθυπουργός κι οι υπουργοί είναι απλές μαριονέτες στο σημερινό θέατρο του παραλόγου. Φτάσαν στο σημείο να θέλουν να τοποθετήσουν επίτροπο για την Ελλάδα  η δε Γερμανία θα ορίσει ή ορισε αδυνατω να τους παρακολουθήσω, υπουργό για τα θέματα της Ελλάδας. Γιατί όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης τέως πρωθυπουργός,  επαναλαμβάνοντας τον Αρτέμη Μάτσα  των ταινιών της Φίνος Φιλμς, "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"  κι είναι καλύτερα να μην πηγαινοέρχονται αλλά να μένουν μόνιμα εδώ. 
    Ερώτηση 1η ρητορική, δεν απαιτείται απάντηση: "Αν τον λέγαν Παπαδημητρίου κι όχι Παπανδρέου, υπήρχε περίπτωση να τον προσλάβει εργοδότης;"
  Ερώτηση δεύτερη ομοίως ρητορική, ο πάνσοφοφος ελληνικός λαός  δεν το έβλεπε ότι είναι όχι ιδιαίτερης νοητικής αντίληψης, για να μη πω κάτι άλλο βαρύτερο. Κατά συνέπεια εκείνο το πάνσοφος που το χρησιμοποιούν οι πολιτικοί για χαϊδέψουν τον λαό αμφισβητείται εντόνως. 
       Σαφώς και δεν θα πώ ότι ήταν πράκτορας, δεν υπάρχουν άλλωστε αποδείξεις γι αυτό, η εξεταστική επιτροπή όμως που θα γίνει μετά τις εκλογές θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ. Γιατί πολλά ύποπτα μαγειρεύτηκαν σε αυτήν την υπηρεσία.  
         Ντρέπομαι  επίσης για τη κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών, καταχρεωμένων με ευθύνη τόσο των κυβερνήσεων όσο και των τραπεζών αλλά και δική τους βέβαια, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν κοινόχρηστα, το ρεύμα, τους φόρους, σταματάν τα παιδιά τους απ το πανεπιστήμιο, διατελούν σε κατάσταση πανικού και εκτάκτου ανάγκης. Και καλά οι τράπεζες τοκογλυφούν και εκμεταλλεύονται τον κόσμο που  πέφτει στην ανάγκη τους. Οι κυβερνήσεις τι κάναν. Πως  παρεενέβαιναν για να το σταματήσουν τον κατήφορο αυτό; Απλά δεν παρενέβαιναν. Δεν ήταν δική τους δουλειά. Θεατής του εγκλωβισμού των Ελλήνων.
      Ντρέπομαι ακόμα για την αδυναμία παραγωγής των αγροτών μας, αφου πλέον οι καλλιέργειες  σχεδόν στο σύνολό τους  δεν αφήνουν κανένα κέρδος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι δουλέυουν για να μπορούν να εχουν το τυρί και το γάλα αλλιως από τιμές πωλήσης και κόστους παραγωγής,  η κατάσταση είναι απελπιστική.  
       Ντρέπομαι για τον κόσμο   που η γενιά μας παραδίδει στις νεώτερες γενιές. Με σχεδόν συνολική ανεργία των νέων που τελειώνουν τα Πανεπιστήμια της χώρας.
       Ντρέπομαι επίσης για τις πρακτικές της συναλλαγής και των πελατειακών σχέσεων, των κομματικών εγκάθετων, των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, της απάθειας, της ατιμωρησίας, της οκνηρίας των πολιτών αλλά και των αρχόντων, του βολέματος, του νεποτισμού, της εκμετάλλευσης, των κάθε είδους επαγγελματιών της πολιτικής, της αρπαγής του δημόσιου χρήματος,  της υποδούλωσης μας στο ΔΝΤ   και της έλλειψης στρατηγικού - μακρόπνοου σχεδιασμού.    
        Θα μπορούσα να συνεχίσω να ντρέπομαι άλλες δέκα σελίδες  έσείς όμως συναισθάστενεστε την ερυθρίαση, το κοκκινίσμα στα μάγουλα ή    όχι. Κιαν είναι έτσι τι ενέργειες κάνετε; Βολευτήκατε στο καναπέ σας και σαν πεισμωμένα παιδάκια   λέτε, "θα δείτε τώρα τι θα πάθετε" θα  ψηφίσουμε μικρά κόμματα να τους τρελλάνουμε ή δεν θα ψηφισουμε καθόλου...."
        Αχ για να το δούμε αυτό:  "οσο η αγελάδα του δημοσίου δεν είχε ψοφήσει, όσο περιμέναμε διορισμό, ψεύτικη επιδότηση, μετάθεση, μετάταξη" ήμασταν στη πρώτη γραμμή, κουνάγαμε σημαίες και τρέχαμε στις συγκεντρώσεις;
          Τώρα που όλα αυτά δεν υπάρχουν άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη.
       Ηταν λοιπόν ένα επαίσχυντο κοινωνικό   συμβόλαιο όπου επικρατούσε η     νοοτροπία του παρασιτικού καταναλωτισμού!
      Διότι  δεν είχαμε να κάνουμε με «έναν λίγο-πολύ υγιή εθνικό κορμό, ο οποίος είχε αρκετές περισσές ικμάδες ώστε να τρέφει και μερικά παράσιτα ποσοτικώς αμελητέα, παρά για ένα πλαδαρό σώμα που παρασιτούσε σαν  σύνολο σε  βάρος ολόκληρου του εαυτού του, δηλαδή  έτρωγε τις σάρκες του, πολύ συχνά  και τα περιττώματά του».
          Και ποιοί ευθύνονται για τη κατάντια αυτή; Σαφώς   οι πολιτικοί μας είναι υπέυθυνοι για το "στρεβλό εκσυγχρονισμό, το νόθο εξαστισμό και τη περιβαλλοντική υποβάθμιση, τη παραγωγική αποδιοργάνωση και τη δανειοδίαιτη ευμάρεια, τον αισθητικό εκχυδαϊσμό και τη παρακμή της παιδείας, τον λαϊκισμό, την αναξιοκρατία, τον κομματισμό και τη  διαφθορά" πράγματα που ο διανοητής Γ. Κονδύλης πρώτος το 1992 επεσήμανε, ότι «η σημερινή Ελλάδα, όντας ανίκανη να παραγάγει η ίδια όσα καταναλώνει και μην έχοντας αρκετή αυτοσυγκράτηση –και αξιοπρέπεια – ώστε να μην καταναλώνει περισσότερα απ’ όσα μπορεί να παραγάγει η ίδια, προκειμένου να καταναλώνει παρασιτεί» δανειζόμενη και υποθηκεύοντας πόρους του μέλλοντος.
           Και τώρα ήρθε η στιγμή να πληρώσουμε την κοινωνική πολιτική με δανεικά, το Τσοβόλα δώστα όλα και το λεφτά υπάρχουν, τις μίζες στη ΖΗΜΕΝΣ, στα υποβρύχια που γέρνουν, στις φρεγάτες  του Παπαντωνίου και στους εθνικούς εργολάβους.
           Και τώρα ήρθε η ώρα να μπούν πολιτικοί στη φυλακή γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν πως ξεκίνησαν άφραγκοι με ζιβάγκο και κατέληξαν με εκατομύρια, δεξιώσεις στο φορ σιζονς  των Παρισίων και διακοπές κροίσων στις ακτές του Ιβηρα. Και θ ακολουθήσουν κι άλλοι όπως ο Τσουκάτος με το ορφανό εκκατομύριο της ζημενς. Ψαχνουν, ψάχνουν  και δεν βρίσκουν που κατέληξε. Μάλλον είναι σ αυτά που φάγαμε μαζί. Η  ο άλλος ο αστέρας ο Μαντέλης με τη χορηγεία των διακοσίων χιλλιάδων της ΖΗΜΕΝΣ. Ποιοί ήταν όλοι αυτοί, δεν ήταν οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ; Δεν ήταν ο ΤΣΟΧΑΤΖΌΠΟΥΛΟς  ο αντ αυτού πρωθυπουργός και παρ ολίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ;
           Και αυτό το κόμμα  αντί να κυρήξει αυτοδιάλυση  και να προσφέρει μία τουλάχιστον καλή υπηρεσία στη πατρίδα, είναι εδώ εφτάψυχο όπως λέει η κυρία της παιδείας χωρίς βιβλία  ευειδής Διαμαντοπούλου και θέλει να ξανασφίξουμε τα χέρια για να γνωριστούμε. Βέβαια καλού κακού μετά το σφίξιμο ελέγξτε αν το χέρι σας  είναι στη θέση του. Οι κακές συνήθειες δύσκολα ξεχνιούντε
        Ομως και το κόμμα μας η ΝΔ έχει τις ευθύνες του γιατί δεν μπόρεσε να ασκησει αποτελεσματικά το θεσμικό ρόλο του ελέγχου της εξουσίας όταν ήταν αντιπολίτευση αλλά και όταν κυβέρνησε ούτε τη καθοδική πορεία της χώρας ανέκοψε ούτε το κράτος επανίδρυσε όπως υποσχέθηκε, ούτε τους νταβατζήδες σταμάτησε.
        Φταίει όμως κι ο λαός, εσείς κι εμείς γιατι αυτά τα πολιτικά πρόσωπα επιλεξαμε να μας κυβερνούν. Και όχι μόνο μια τετραετία αλλά πολλές. Δεν περνάγαν αυτοί απ τη βουλή και μπήκαν να πιουν καφέ. Τους έστελνε ο λαός. Θα πρέπει κατα συνέπεια να προσέχει καλά τι επιλέγει...    
       Γιατί στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα των δέκα ημερών που γυρίζω στα χωριά μας, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι μάλλον κουτουρού επιλέγει. Και μετά βρίζει και διαμαρτύρεται αλλά  ειναι πλέον αργά...
       Και εν πάσει περιπτωσει το παρελθόν είναι παρελθόν, δεν μπορείς να  τ αλλάξεις. Το αφήνεις να θάψει τους νεκρούς του, όπως λέει κι ο Αλεξανδρινός ποιητής  Γιατί η ζωή προχωράει και πρέπει να δούμε τι θα κανουμε
      Το κόμμα μας έχει ήδη παρουσιάσει κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα αλλά κι ένα πλήρες πρόγραμμα για όλους τους τομείς
        Ε και θα μου πείτε; Από προγράμματα κι από οράματα έχουμε χορτάσει, το θέμα είναι ότι η χώρα χρειάζεται ένα εγχειρίδιο επιβίωσης για τους πρωτους εξι - οκτώ μήνες με μέτρα  πρακτικά  τα οποία να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπικές κοινωνιες
    Μπορώ ν αναφέρω ενδεικτικά μερικά από αυτα, τα  οποία σπεύδω να δευκρινήσω απηχούν τις προσωπικές μου απόψεις και όχι του κόμματος
- Αναδιαρθρωση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, κοινώς κουρεμα
-  Ανάληψη κόστους αγοράς ζωικού και φυτικού κεφαλάιου εκ μερους του κρατους, για τους ανέργους που επιστρέφουν στα πάτρια για ν ασχοληθούν με τη πρωτογενή παραγωγή.

Ειδικά  για την Αιτωλοακαρνανία
- Αντισταθμιστικά οφέλη για τη χρήση των νερών του νομού μας απ τη ΔΕΗ
-   Πιστοποίηση της ελιάς του νομού στη κατηγορία Ελαιών Καλαμών
-   Συμμετοχή του νομού μας στην ποσόστωση εκτροφής βοωειδών
 -  Ανπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Πλατυγιάλι.
           Το Πλατυγιάλι είναι μια πονεμένη ιστορία κατανάλωσης εκατοντάδων εκατομυρίων ευρώ από την ΕΕ. Τι γίνανε τα εκατομμύρια της επιδότησης, ποιος τα πήρε, αφού τα χρόνια λειτουργίας του σχήματος των εταρειών της πασοκικής διαπλοκής, δεν υπήρξαν έργα τα οποία να δικαιολογούν την εισροή του τεραστίων αυτών ποσών στο λιμάνι... Συγκινήθηκε κανείς για τα χρήματα αυτά που πήγαν; Κινήθηκε κανείς εισαγγελέας να προστατεύσει το δημόσιο χρήμα;       Κι η  αντιπολίτευση και η  κυβέρνηση έκαναν  κάτι; Σιγά μην ασχοληθούν με το Πλατυγιάλι, ήταν πολύ μακριά απ την Αθήνα!    Αλλωστε η διαπλοκή δεν έχει χρώμα!  

Αγαπητοί φίλοι
    Την επομένη Κυριακή κρινεται το μέλλον της χώρας μας στις πιο δύσκολες εκλογές των τελευταίων σαράντα χρόνων.      
     Η ΝΔ ζητάει τη ψήφο του λαού για να κυβερνήσει τη χώρα. Ζητάει αυτοδυναμία για να μη μπλέξει η πατρίδα μας στο χάος της ακυβερησίας με καμένα πρόσωπα και καρατυχάρπαστους της εγχώριας πολιτικής σκηνής.
       Ας μη γίνουν οι δεξιοί οι βλάκες όπως έλεγε ο Μπουτάρης που θα ξαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ας σταματησει επιτέλους η δεξιά να αυτομαστιγώνεται και να κατακερματίζεται. Δώστε ελπίδα στη χώρα. Τη χρειάζοναται τα παιδιά μας
      Οσο για μένα πατριώτες, δηλώνω στρατιωτικός κι όχι πολιτικός,  συνταγματάρχης που μπαίνει στη πολιτική για να βοηθήσει και μόνον, όπως έκανα μια ζωή απ όποια θέση κι αν βρισκόμουν.
Και μπορώ να υποσχεθώ μόνο τούτο:
     Διαθέτω το χρόνο μου και τη φωνή μου, διότι αυτά κανείς δε μπορεί να μου τα πάρει.
       Κι η φωνή αυτή μπορεί να είναι η φωνή η δική σας, των συμπατριωτών μου Αιτωλοακαρνάνων στη κεντρική πολιτική σκηνή.
     Οπου κυριαρχούν παντός είδους θηρία. Ομως αν δεν φας θεριό, θεριό δεν γίνεσαι.

Ραντεβού στα πελάγη  πατριώτες να παλέψουμε τρικυμίες!
Σας ευχαριστώ να είστε καλά !

6 σχόλια:

  1. Μπράβο Κυριε Αρβανίτη πολύ ωραία τα είπες αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.Τη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας την έχουμε γευτεί πολλές φορές μέχρι τώρα.Ποιός λοιπόν ο λόγος να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος.Στο κάτω κάτω τόσα χρόνια πασόκ και ΝΔ κυβερνούσαν τον τόπο και τον φτάσανε στο γκρεμό.Ας δοκιμάσουμε και κάτι αλλό αυτή τη φορά γιατί άλλη απαγοήτευση δεν σηκώνει.Δεν λέω οτι υπάρχει κάποιο κόμμα που θα το εμπιστευτώ 100% αλλά οτιδήποτε άλλο εκτός απο τα δυο κόμματα εξουσίας νομίζω οτι θα είναι καλύτερο.Τρέφω μεγάλη εκτίμηση γιά το πρόσωπο σου και τις ικανότητες σου αλλά πρέπει να πας σε κάποιον άλλο χώρο γιατί η ΝΔ και το πασοκ δεν πείθουν πια.Πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να ξεχαστούν αυτά που έκαναν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό αντίστοιχα.Τέλος εύχομαι σε σένα προσωπικά καλή επιτυχία στο δύσκολο δρόμο που διάλεξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Η άποψη σας σεβαστή, άλλωστε οι αφορμές που δόθηκαν ήταν μεγάλες κι οι καταστροφές τεράστιες. Ειναι όμως λύση τα μικρά κόμματα; δεν το νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Δημήτρη, μόνο αν αλλάξει νοοτροπία ο Ελληνικός λαός θα μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν (από ότι φάνηκε μέχρι σήμερα) να πάρει μόνος του την εξουσία γιατί κάνει ότι γουστάρει. Πρέπει να τους αναγκάσουμε να συγκυβερνήσουνε για να υποχρεωθούνε να πάρουν αποφάσεις σωστές για το μέλλον της Ελλάδας. Με την συγκυβέρνηση και τον πολλαπλό έλεγχο δεν θα μπορούν να κάνουν τις λαμογιές και τις αδικίες που κάνανε μέχρι σήμερα. Σε ευχαριστώ για την αφορμή που μου έδωσες με την απάντηση σου, παρά τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτεις, να εκφράσω την άποψη μου. Και πάλι σου εύχομαι καλή προσωπική επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πάλι ευχαριστίες φίλε μου. Δεν αποδίδουν στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις συνεργασίας Οποτε έγιναν απέτυχαν! Γιατί να πετύχουν τώρα που χρειάζονται ταχύτατατες και δύσκολες αποφάσεις; Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πετύχουν κύριε Δημήτρη μου γιατί ελπίζω(και το εύχομαι) οτι ο Ελληνας εχει αλλάξει νοοτροπία πια.Το 80% θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας.Θέλουνε δεν θέλουνε λοιπόν θα πετύχουνε για το καλό της Ελλάδας.Οσο και να μου αρέσει λοιπόν το πρόγραμμα της ΝΔ ή του πασοκ ή οποιουδήποτε αλλου κόμματος δεν τους εμπιστεύετε πια ο Ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και καλή επιτυχία στην κεντρική σου ομιλία σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή