Η σφαγή των Ελλήνων


Μου έλεγε ο φίλος μου, ΄΄ρε συ γράψε και κανένα αδιάφορο θέμα, τη μέρα της γυναίκας για  παράδειγμα, το θάνατο του Τσάβες, δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια πολιτικά τα άρθρα σου, άλλωστε με τη κυβέρνηση είσαι, άσε τους ήσυχους΄΄. Του εξήγησα ότι γράφω επειδή μ’ αγγίζει κάτι ή επειδή έχω μια  διάθεση σάτιρας ή παιχνιδιού, δεν μπορώ να γράψω αδιάφορα, ούτε κατά παραγγελία. Και τη τελευταία βδομάδα η  σκέψη με τους δηλητηριασμένους φοιτητές της Λάρισας,  έχει στοιχειώσει και δεν μ‘ αφήνει λεπτό ήρεμο.

Στα 2013 χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει παγωνιά. Και στα σπίτια μας και στις καρδιές μας. Χρήματα για θέρμανση δεν υπάρχουν κι η εφαρμογή του επιδόματος θέρμανσης μια κουταμάρα και μισή. Έτσι όπως έγινε, πόσοι τελικά το πήραν απ΄ όσους το δικαιούνταν; 15 ή 20% αν δεν απατώμαι. Κι όταν εκείνος ο γραφικός Μαριάς των Ανεξάρτητων, τρομάρα τους, Ελλήνων  τόλμησε να κάνει κριτική  για το επίδομα σε σχέση με τον θάνατο των παιδιών, ο  εκπρόσωπος των τραπεζιτών, υπουργός της οικονομίας Στουρνάρας, χαρακτήρισε ΄΄απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο, να ταυτίζεται ο θάνατος δύο παιδιών με την πολιτική της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης΄΄. Επίσης ο κοινοβουλευτικός, από μεταγραφή, εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης  είπε από βήματος βουλής: ΄΄Γίνεται χυδαία πολιτική εκμετάλλευση πάνω σε ανθρώπινες τραγωδίες. Τι θέλει να μας πει ο κύριος Μαριάς; Ότι ήταν το μοναδικό μαγκάλι στην Ελλάδα ή ότι όλα τα μαγκάλια οδηγούν σε θάνατο;΄΄

Τώρα τι πρέπει να κάνει κανείς,  να βρίσει , να μουτζώσει αυτούς τους τεράστιους πολιτικούς  άντρες;  Τόσο πολύ πωρωμένοι είναι που χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας; Γιατί για ντροπή δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Αυτό το συναίσθημα το έχουν αποβάλει από τον οργανισμό τους.  Αντί να το βουλώσουν, αντί να ψελλίσουν ένα συγγνώμη γι’ αυτή τη κατάντια έχουν το θράσος και μιλάνε.  Όχι Βορίδη δεν είναι ένα μαγκάλι στην Ελλάδα, όλη η Ελλάδα είναι ένα μαγκάλι που καίει τα παιδιά της. Κι είτε αυτοκτονούν, είτε πεθαίνουν απ’ το κρύο είτε μεταναστεύουν είτε στη καλύτερη λιμοκτονούν. Αλλά δεν πειράζει, γιατί εσείς σώζετε τη χώρα. Για μερικές χιλιάδες πτώματα θα χολοσκάσουμε τώρα;  Α και ξεπουλάμε τα νησιά μας για να πληρώσουμε τους δανειστές μας, από τους οποίους παίρναμε τόσα χρόνια χρήματα για κάνουμε κοινωνική πολιτική, κλέβοντας, λεηλατώντας και βγάζοντας τα κλοπιμαία στην Ελβετία.

Χωρίς λαϊκισμούς λοιπόν, ο θάνατος των παιδιών είναι ένα ακόμα τραγικό επεισόδιο, πιθανώς το τραγικότερο  στη σειρά της σφαγής των Ελλήνων. Γιατί περί σφαγής πρόκειται. Γενοκτονία γίνεται. Υποδουλωμένοι στους ξένους με μια κυβέρνηση που καλείται να διαχειριστεί τη σφαγή. Προκειμένου τα θύματα να είναι όσο γίνεται λιγότερα. Το να πεις όμως ότι αυτή η κυβέρνηση ευθύνεται για τη  συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι αλήθεια. Έχει τόση ευθύνη όση της αναλογεί σαν μέρος του πολιτικού συστήματος στο οποίο συμμετείχε στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Γιατί η σφαγή δεν είναι αποτέλεσμα έργου της σημερινής κυβέρνησης αλλά έργο των προηγούμενων από το 1981 και μετά. Για μένα όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να οδηγηθούν σε δίκη, ως υπαίτιοι  για την σφαγή των Ελλήνων. Κάποιοι υπουργοί οικονομικών με κολγκέιτ χαμόγελα, κάτι μετριότητες καθηγητές πανεπιστημίων, κάτι απίθανοι θολοκουτουριάρηδες  που ΄΄νοικοκύρευαν΄΄ οικονομικά την Ελλάδα τόσα χρόνια, ΄΄χαρισματικοί πρωθυπουργοί΄΄ να  οδηγηθούν σε δίκη ως εγκληματίες, υπαίτιοι όλων αυτών των θανάτων, υπόλογοι για τον μαρασμό της χώρας. Αυτοί είναι οι σφαγείς των Ελλήνων.

Όσο για το επίδομα θέρμανσης, κύριοι της κυβέρνησης,  αποτύχατε όπως το χειριστήκατε. Κι επίσης εφόσον βλέπατε ότι δεν απορροφώνται τα χρήματα αυτά λόγου του περίπλοκου τρόπου χορήγησης, γιατί δεν επεμβήκατε να το αλλάξετε; Ακόμη λαμβανομένου υπόψη της σημερινής κατάστασης γιατί δεν οδηγήσατε κάποια από τα χρήματα αυτά στους φοιτητές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της  θέρμανσης, με απλά  κριτήρια, ένα όριο στο οικογενειακό εισόδημα ας πούμε;

Κοντολογίς στην Ιαπωνία  πιθανόν να κάναν χαρακίρι οι θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι, σε μας κανένας υπουργός παιδείας ή οικονομίας δεν θα παραιτηθεί;  Έτσι σαν έκφραση συγγνώμης για το θάνατο αυτών των παιδιών. Μπα, ψιλά γράμματα θα μου πεις, ο ένας σώζει τις τράπεζες και τους δανειστές κι ο άλλος σώζει τα πανεπιστήμια με αναδιοργάνωση.

Κι η  σφαγή των Ελλήνων δυστυχώς  συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου