Και μπροστά μόνος του ο Καρανίκας!

Στη βουλή προ ημερών ο πρωθυπουργός της χώρας, είπε ότι δεν είναι ντροπή να είναι κάποιος σερβιτόρος ή σκουπιδιάρης ή οτιδήποτε άλλο. Και απαντούσε με αυτόν τον τρόπο για τον σύμβουλο του,  Καρανίκα, ο οποίος τυγχάνει να συγκαταλέγεται στο συμπαθές επάγγελμα των τραπεζοκόμων.
Συμφωνώ απόλυτα με τον πρωθυπουργό της χώρας.  Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Διαφωνώ όμως  με την υποτίμηση της νοημοσύνης μου, στην οποία με ιδιαίτερο στιλ και ΄΄κατά ριπάς΄΄ επιδίδεται ο άρχων της χώρας. Τις πιο πολλές  φορές όποιος κάνει καριέρα σε μια δουλειά, έχει και τα προσόντα  για να τη κάνει. Αν δεν τα έχει εγκαταλείπει ή εκδιώκεται κι αν  στη πορεία αποκτήσει άλλα εφόδια πλέον πολύτιμα, τότε αλλάζει επάγγελμα. Και πάλι με το νόμο των πιθανοτήτων να αναφέρουμε ότι το καινούργιο, συνήθως, έχει σχέση με το παλιό. Δηλαδή δε γίνεται κάποιος που επαγγέλλεται τον σερβιτόρο, μετά δέκα χρόνια δουλειάς στα εστιατόρια να γίνει πυρηνικός επιστήμονας ή μηχανικός αεροσκαφών χωρίς να σπουδάσει σε αντίστοιχα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Μπορεί όμως να γίνει επιχειρηματίας στον χώρο εστίασης ή σε παρόμοιο χώρο.
Τώρα αγαπητέ μου απίθανε, μπορείς να μας πεις τα προσόντα του Καρανίκα, ο οποίος προσελήφθη ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, ή του Κουτσονίκα που έγινε σύμβουλος υπουργού και τόσων άλλων που ανέλαβαν πόστα τα οποία απαιτούν ιδιαίτερες σπουδές και ικανότητες;  Ξέρει ο Καρανίκας από πολιτικές επιστήμες, από γεωπολιτική, από διεθνείς σχέσεις έστω, έχει διακριθεί σε κάτι, τέλος πάντων, εκτός από τις διαδηλώσεις και τον συριζέικο ακτιβισμό ή την αριστεροφροσύνη;  Και προσέξτε δεν είναι μία περίπτωση, είναι σχεδόν το σύνολο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι κατέλαβαν εξ εφόδου την εξουσία.
Ας πάμε όμως στον αντίλογο. Το κύριο επιχείρημα είναι:  Μιλάτε εσείς, με τις στρατιές των κομματικών προσλήψεων, με τα υπερχρεωμένα κόμματα, που οδηγήσατε  τη χώρα σε μνημόνια, με την Ζήμενς, με τον Παπασταύρου κλπ…κλπ 
Καλοί μου άνθρωποι ας δεχτούμε, ότι έχετε δίκιο. Ο λαός την εντολή του οποίου έχετε σας έβγαλε για να κάνετε τα ίδια; Δεν σας έβγαλε για το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα, δεν σας έβγαλε για να φέρετε αξιοκρατία, ισονομία, για να σκίσετε τα μνημόνια, για να μη κοπούν άλλο οι συντάξεις, για να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, για να δώσετε δώρα, δέκατο τρίτο μισθό, κατώτατο μισθό εφτακόσα τόσο, φροντίδα στον αγρότη και τον εργάτη;  Όλα τούτα δεν τα υποσχεθήκατε; Γι’ αυτά δεν σας έβγαλε; Πάντως για να καταργήσετε τα σύνορα, για να γίνετε οι τουριστικοί πράκτορες των λαθρομεταναστών, για να αλλοιώσετε την εθνική μας ταυτότητα, δεν σας έβγαλε. Κι ούτε νομιμοποιείστε να το κάνετε στο όνομα ή μάλλον στο ανάθεμα, των διεφθαρμένων, διαπλεκόμενων και ανικάνων πολιτικών που κυβέρνησαν τη χώρα, στα χρόνια της μεταπολίτευσης.  Επί  τέλους αφήστε αυτήν την καραμέλα. Κυβερνάτε τώρα, δεν διαδηλώνετε με αγανάκτηση στο Σύνταγμα .
Απλά πράγματα, για να τελειώνουμε. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία αυτού τόπου δεν διαψεύστηκαν τόσο γρήγορα οι προσδοκίες ενός λαού, διατελούντος σε πλήρη σύγχυση.
Είχε πει κάποιος, αφήστε την αριστερά  να κυβερνήσει για ένα χρόνο κι ο λαός θα τη ξεχάσει για άλλα εκατό. Εντάξει αλλά στον ένα αυτό θα πάει τη χώρα διακόσια χρόνια πίσω οπότε,  τι να το κάνω που θα τη ξεχάσουν για εκατό; Άσε που  επαναστατούν οι Κουκουέδες και λεν ποια αριστερά; Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ είναι κι οι απόβλητοι του ΚΚΕ. Τώρα για να λέμε το σωστό, άδικο έχουν;
Όπως και να έχει όμως, η χώρα πορεύεται κατά διαόλου, με  έναν ΄΄άλητάκο΄΄ πρωθυπουργό, με τη θιά Τασία -οι πρόσφυγες καθότανε στον ήλιο και λιαζότανε, τη Σία την Αφάνα, τον Φίλη τον της Παιδείας χωρίς παιδεία,  τον Μάρδα τον επενδυτή, τον Παπάρα της άμυνας, έναν κορεάτη στο υπουργείο οικονομικών, τους λαθροπρόσφυγες απανταχού,  κάτι γαλλογερμανούς  στην τέχνη και στο γραφείο του πρωθυπουργού, μια ομάδα μόνος του,  ο Καρανίκας....

Όχι τίποτε άλλο, αλλά χάσαμε και τα παλλόμενα πέη του Φαμπρ

Quelle tristesse….Tι θλίψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου