Η άνανδρη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, το ανεκδιήγητο Αλβανικό κράτος κι ο ....Δελαβέκουρας!


Διάβασα στο χθεσινό διαδικτυακό τύπο : «Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό» της Ελλάδας για το γεγονός ότι, μετά από εννιά μήνες μελέτης, η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, «μεταβαπτίζεται σε ατύχημα», εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «αναμένουμε από την Αλβανία, ως κράτος - μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης» και σημείωσε ότι «διατηρούμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις ενέργειές μας στο μέλλον».Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η έρευνα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος».
‘’Στις 12 Αυγούστου 2010, ομάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα, επειδή μιλούσε ελληνικά", απαντά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών,τονίζοντας ότι αυτό το παραδέχθηκε τότε και η πολιτική ηγεσία των Τιράνων.΄΄Το έγκλημά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σ. Μπερίσα δήλωσε τότε ότι: είναι μια απαίσια πράξη να  δολοφονείται κάποιος που επιστρέφει σπίτι του. Είναι μια πράξη βάρβαρη΄΄ Τέλος υπογράμμισε ότι «θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Η Ελλάδα δεν έχει καμία διάθεση ανάμιξης στις διαδικασίες της αλβανικής δικαιοσύνης, αλλά διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο μέλλον».
Κατ’ αρχήν γιατί έκανε δηλώσεις ο ....Δελαβέκουρας; Είναι εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ εντάξει, ποιο όμως είναι  το ειδικό του βάρος; Ελάχιστο έως καθόλου! Ένα νέο παιδί  που με διαδικασίες  open gov διορίστηκε  σε αυτή τη θέση  . Το μεγάλο κατ’ εμένα πρόβλημα  είναι ότι η κυβέρνηση  υποβιβάζει  το θέμα , δε το χειρίζεται ο πρωθυπουργός,   δε κάνει δηλώσεις ο Υπουργός Εξωτερικών, ούτε καν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  αλλά  ο  ....Δελαβέκουρας. Μα κύριοι εδώ δολοφονήθηκε ένας ομοεθνής μας, ένας Έλληνας επειδή μιλούσε τη μητρική του γλώσσα και έρχεται το επίσημο αλβανικό κράτος και μας χλευάζει, το καταλαβαίνεται; Ο Αριστοτέλης Γκούμας σκοτώθηκε μόνος του λέει η αλβανική δικαιοσύνη! Έχετε αντιληφθεί το κατάντημα μας; Γίναμε η χλεύη των Αλβανών!
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, ο πρωθυπουργός της  χώρας βγαίνει και δηλώνει, απαιτούμε από  το αλβανικό κράτος  να οδηγήσει τους δολοφόνους του Αριστοτέλη Γκούμα στη φυλακή ισοβίως, να σταματήσει  το καθεστώς τρόμου στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας και να προστατεύσει τις  περιουσίες της μειονότητας. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταγγείλουμε  την Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα  μπλοκάρουμε  κάθε διαδικασία ένταξης. Όχι να βάζουμε τον Δελαβέκουρα να  κάνει δηλώσεις!
Η Αλβανία στηρίχτηκε, τα πλέον δύσκολα χρόνια, στην οικονομία της Ελλάδας. Δε λέω ότι οι Έλληνες δε βοηθήθηκαν απ’ αυτό. Ήταν χρήσιμα και φτηνά  εργατικά χέρια. Και βεβαίως υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις εκμετάλλευσης. Όμως εμείς θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς αυτούς. Όπως επίσης ότι μαζί τους φέραν και κλοπές και βία και λαθρεμπόριο και πορνεία και πολλά άλλα. Θα έπρεπε να μας είναι ευγνώμονες. Αντ’ αυτού όμως εισπράξαμε μίσος,  εχθρική στάση και αγνωμοσύνη. Μας βρίζουν, καίνε τις σημαίες μας, μας σκοτώνουν, διεκδικούν εδάφη μας –η μεγάλη Αλβανία το όνειρό τους-και πλέον αυτού μας χλευάζουν τώρα.
Πρέπει να είμαστε σκληροί στην αντιμετώπιση της αλβανικής πρόκλησης. Η Ελλάδα θα πρέπει να προστατέψει τα παιδιά της. Επί τέλους ας αναλάβει τις ευθύνες της η Κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου