Τυφλό Οικόπεδο / Ναυτίλος


Γιατί να μην πει ψέματα για την υπόθεση του Ελληνικού -χοντρά ψέματα- με ιδιαίτερη ευκολία ο κ. Παμπούκης;
Δεν μας έχει φλομώσει στα ψέματα με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία ο πρωθυπουργός κι αρχηγός του Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος; Οι τρεις ψεύτες (εν προκειμένω για το Ελληνικό, διότι για άλλες υποθέσεις ψεύδονται πολύ περισσότεροι κυβερνητικοί), ο κ. Παμπούκης, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σρεκ Πεταλωτής όχι μόνον εψεύσθησαν εν χορώαλλά ο πρώτος διέψευδε χθες ξεδιάντροπα ακόμα και τον εαυτόν του τον ίδιον όταν (στις 25/2/2011) είχε δηλώσει ότι «το Κατάρ σε περίπτωση διαγωνισμού, δεν θα συμμετάσχει»!

Ο κ. Αθεμπίγιο, ο άμισθος «φίλος» του Παπανδρέου (διότι ο Ψευτοθόδωρος διαθέτει και έμμισθους φίλους) όχι μόνον είναι ιδρυτής, μέτοχος και διευθύνων του καταλανικού κονσόρτσιουμ, αλλά και έχει αναλάβει το έργο στο ταλαίπωρο Ελληνικό κατ' ανάθεσιν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό μιας χώρας που ο ίδιος νομίζει ότι είναι μπανανία (γι' αυτό άλλωστε και την υποβάθμισε σε προτεκτοράτο)
Ο Παπανδρέου έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι θεωρεί τη χώρα αμπελοχώραφο του πατέρα του -ήγουν ξέφραγο αμπέλι- κόβει τεμάχια, ξεπουλάει, κοινώς υπεξαιρεί και κλέβει - χωρίς καμμιά συναίσθηση νομιμότητας. Πρωθυπουργός που κάνει κατ' ευθείαν αναθέσεις τεράστιων έργων σε φίλους του(!!!) πηγαίνει φυλακή ακόμα και στις μπανανίες - εδώ, ελέω ΜΜΕ, διαπλοκής και νεοφιλελεύθερης τυραννίδας, δεν ανοίγει μύτη, δεν κουνιέται φύλλο, άκρα του τάφου (στον οποίον θάβεται η Ελλάδα) σιγή...
Ομως συμβαίνει και κάτι χειρότερο! Ενώ συλλαμβάνονται ψευδόμενοι σωρηδόν, καθ' έξιν, καθ' υποτροπήν και κατ' επανάληψιν ο Παπανδρέου και οι εντιμότατοι φίλοι του, επιμένουν στα ψέματα και με νέα ψέματα προσπαθούν να μπαλώσουν τα προηγούμενα. Κόλαφος για τους Παμπουκοπαπανδρέου τα δημοσιεύματα της «Ε» για το Ελληνικό, σιγά τα ωά οι εξευτελισθέντες! απλώς στρέφουν (με νέα ψέματα) το μάγουλο και για άλλον κόλαφο -κοινώς χαστούκι, φουσκιά, καρπαζιά. Ντροπή!
Ντροπή!
Ομως, νομίζω, ότι η πορεία Παπανδρέου, ο «οδικός χάρτης», (όπως ο ίδιος αρέσκεται να καινολογεί όταν κενολογεί) βρίσκεται σε δραματική καμπή.
Η αποκάλυψη -δημοσιογραφική αποκάλυψη- του κ. Λάκη Λαζόπουλου για τα λεχθέντα από τον κ. Στρος-Καν περί το ποιόν του Ελληνα Πρωθυπουργού (κι άσε τις κωμικές προσπάθειες του δυστυχή Σρεκ να βρει «λάθη στη μετάφραση») αποτελεί ταφόπλακα για την αξιοπιστία ενός ανθρώπου που παγίδευε τους συμπατριώτες του ενώ την ίδια ώρα τους παραμύθιαζε.
Μια ταφόπλακα που περιμένει απλώς το επίγραμμά της - και, ως φαίνεται, μάλλον δεν θα το αναμένει ακόμα επί μακρόν...
* * *
Υποθέτω ότι το ξεμπρόστιασμα του Παπανδρέου από τον Στρος-Καν, θα έπρεπε να προκαλέσει πολιτικό σεισμό.
Ομως όχι -δεν ξέρω αν κι άλλη οργή πάνω στην οργή σωρεύεται σιωπηλά αλλά για την ώρα μόνον τα παπαγαλάκια φτερουγίζουν κάπως ανήσυχα -ξέρουν αυτά! οσμίζονται τα επερχόμενα κι ετοιμάζονται για τις δέουσες κερδοφόρες κωλοτούμπες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου