Μανιφέστο;


Στις 17 του μήνα και στην ιστοσελίδα  antinews. gr  με την υπογραφή του Κώστα Ροδινού δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο με τίτλο ΄΄Ετοιμοι να κάνουμε το άλμα προς τα μπρός΄΄ και υπότιτλο  ΄΄Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα΄΄. Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι   φέρεται  να χρησιμοποιεί το όνομα  Κώστας Ροδινός ο  στενός συνεργάτης και Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης. Και το κάνει πολύ σημαντικό  το περιεχόμενό του, το οποίο κατά τη ταπεινή μου άποψη αποτελεί επαναστατικό μανιφέστο μιας άλλης δημοκρατίας και ενός άλλου τρόπου διακυβέρνησης. Η χώρα μας στη κωματώδη  κατάσταση στην οποία ευρίσκεται χρειάζεται  ηλεκτροσόκ για να μπορέσει να μπει στη τροχιά της ανάνηψης και της προόδου. Χρειάζεται νέο ύφος και ήθος. Απαιτεί ηγέτες κι όχι επαίτες. Απαιτεί  έμπνευση, όραμα  κι όχι διαχείριση δανείων  και μάλιστα κάκιστη. Απαιτεί τόλμη κι όχι συμμόρφωση ΄΄προς τας υποδείξεις΄΄.
 
Διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί, το τελευταίο που θα μπορούσα να πω σε ότι με αφορά είναι  ότι  μόνο για τέτοιες ιδέες και αποφάσεις αξίζει να ασχοληθείς με τη πολιτική σήμερα. Γιατί αν είναι να βγεις να επαναλάβεις τις γλυκανάλατες σούπες των ΄΄λαπάδων ΄΄ πολιτικών  των τελευταίων χρόνων  είναι καλύτερα να καθίσεις σπίτι σου να  καλλιεργείς ραπανάκια για την όρεξη!
Ιδού τι γράφει ο κ. Ροδινός:
Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα  – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα  βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο. Ό,τι  και  να σκαρφιστεί  ο κ. Βενιζέλος, αδίκως  εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει.  Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και “αμείλικτα” αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη
Τι θα ακολουθήσει;
Κάθισα και μελέτησα όλες τις πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις του. Έκανα και μια προσωπική ανασκόπηση – αναπόληση όσων άλλων έχει πει κατά καιρούς και κυρίως προσπάθησα να διαβάσω “πίσω από τις γραμμές”.
Ας υποθέσουμε, ότι σ’ ένα μήνα έχουμε εκλογές και εκλέγεται μια νέα  αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τι θα μπορούσε να κάνει;
- Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα   15-20 υπουργών, που είναι  έτοιμοι για όλα! Με την ορκωμοσία  αναρτώνται  στο διαδίκτυο τα  στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων. Όσο καιρό ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα  διαχειρίζεται  επιτροπή ειδικών από την ΤτΕ.
- Μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει,  ότι διακόπτει τις  συζητήσεις με την τρόϊκα, για να επαναπροσδιορίσει τη  στρατηγική της χώρας.
-Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της από εδώ πλευράς.
-Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας
-Ο Πρωθυπουργός, με όσους αρχηγούς κομμάτων θέλουν να τον ακολουθήσουν,  επισκέπτεται Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία για  τη σύναψη διμερών δανειακών συμβάσεων, κατά το πρότυπο της σύμβασης Ρωσίας – Κύπρου. Στόχος να καλυφθούν οι δανειακές μας ανάγκες για το 2012.
-Επιστρέφοντας, καταγγέλλει Μνημόνια και παρεπόμενα και δηλώνει  ότι η χώρα θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στις αγορές το 2013.
Μπορούμε να κάνουμε εκείνα που πρέπει για να διώξουμε την τρόϊκα;
Μετά επιδίδεται σε ένα Μαραθώνιο…
- Προχωρεί σε συγχωνεύσεις  τραπεζών με στόχο την δημιουργία  υγιούς τραπεζικού συστήματος.
-Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται  δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά μέχρι 300 χιλιάδες). Όπου έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφεται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, επί τα  βελτίω.  Ετσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, άρα μεγαλώνει το διαθέσιμο εισόδημα, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο της τράπεζας.
-Θεσπίζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων. Το  δημόσιο εγγυάται την ασφάλεια τους, ακόμα και με εμπράγματες εγγυήσεις.
-Ιδρύεται  εταιρεία, η οποία αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα,  σε τιμές κάτω  της ονομαστικής τους αξίας. Ετσι, μειώνουμε το χρέος μας.
-Το  Υπουργείο Επενδύσεων, παρά τω Πρωθυπουργώ, διεκπεραιώνει κάθε επένδυση που πληροί τις προϋποθέσεις. Ο επενδυτής υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και αν ο φάκελος είναι πλήρης, η επένδυση εγκρίνεται εντός 30 ημερών, χωρίς άλλες διατυπώσεις!
-Ψηφίζεται  νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο μειώνονται δραστικά  οι φορολογικοί συντελεστές.  Όσες επενδύσεις επιλεγούν με τη διαδικασία που προείπαμε, θα τελούν υπό το αυτό φορολογικό καθεστώς για μια δεκαετία. Η διάταξη  θα ενσωματωθεί στο νέο Σύνταγμα.
-Θεσπίζονται δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή. Οι σχετικές υποθέσεις εκδικάζονται εντός τριμήνου και τελεσιδικούν εντός έτους.
-Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των φοροφυγάδων και επιτέλους πάνε φυλακή on line οι πέντε μεγαλύτεροι εξ αυτών.
-Καταργούνται όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται είτε στα Ανώτατα Δικαστήρια, είτε στη Βουλή. Επανεξετάζονται  όλες οι ΜΚΟ.
-Καθιερώνεται υποχρεωτική 18μηνη στρατιωτική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τοποθετείται για το ήμισυ της θητείας στη Β. Ελλάδα (από Εβρο μέχρι Ηπειρο) και για το υπόλοιπο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για ευνόητους λόγους.
Αν μπορεί μια εταιρεία συμβούλων, μπορεί και η Ελλάδα
-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευής λιμανιών και μαρινών στα νησιά του Αιγαίου. Μέσω ΣΔΙΤ προσκαλεί ιδιώτες επενδυτές, τιτλοποιεί τα έσοδα και τους παραχωρεί την  εκμετάλλευση για μια 20ετία.
-Η Ελλάδα  προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ,και  κατά τα πρότυπα της Κύπρου παραχωρεί ταχύτατα άδειες για την  εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, τιτλοποιεί μέρος των εσόδων.
-Δρομολογείται το πρόγραμμα  αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. Όταν η γερμανική εταιρεία εκτιμά μέρος αυτής της περιουσίας, στην παρούσα συγκυρία,  σε 125 δις ευρώ, ποια είναι η πραγματική της αξία;
-Οι Οργανισμοί  Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Διαφορετικά τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Ολα απ την αρχή
-Καταρτίζεται  προϋπολογισμός, μηδενικής βάσεως, και επαναξιολογούνται, όλες οι δαπάνες.  Δημιουργείται Γραφείο Προϋπολογισμού και ο επικεφαλής του  διορίζεται από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.
-Στενός δημόσιος τομέας και ΔΕΚΟ αναδιοργανώνονται εξ υπαρχής με βάση τις σύγχρονες αρχές management. Ό,τι δεν έχει αντικείμενο κλείνει η συγχωνεύεται.
-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο που αναδεικνύει την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης. Χωροθετεί εκτάσεις για  σύγχρονα campuses κοντά σε Κέντρα Παγκόσμιου Πολιτισμού (Ολυμπία, Δελφοί, Δίον, Κνωσός,  Δωδώνη, Ιθάκη κ.λ.π) και προσκαλεί  τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα.
- Επεκτείνονται τα σχέδια πόλεως,  για να μεγαλώσει  η αξία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.
-Κατατίθεται πρόταση  Συντακτικής Συνέλευσης για  την εκπόνηση ενός νέου Καταστατικού Χάρτη  που θα αναδιοργανώνει τη χώρα εκ βάθρων.
 Συμπέρασμα:
Τι λέτε; Αν κάνουμε αυτά (και πολλά άλλα),  θα μας πάρουν στα σοβαρά;
Θα τα καταφέρουμε να απεμπλακούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό της τρόϊκας;
Η Ελλάδα χρειάζεται έναν  ισχυρό αέρα δημιουργίας που θα μας παρασύρει όλους προς τα εμπρός. Ένα “σοκ επανεκκίνησης”
Εννοείται ότι μπορώ  να βρώ χίλιες-δυο δικαιολογίες ότι αυτά δεν γίνονται!
Ε, τότε;  «Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄
Ομως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και  λέω: «Γιατί όχι;» 


1 σχόλιο:

  1. Αν ο κ Σαμαράς κάνει αυτά που λέει ο Σύμβουλός του τότε θα κυβερνάει για 20 χρόνια. Όμως όπως και ο Καραμανλής δεν έχει στελέχη είναι σχεδόν όλοι μπουμπούκια . Μόλις γίνονται υπουργοί δεν γνωρίζουν ούτε τη μάνα τους, καβαλάνε καλάμι και κάνουν ιππασία. Άβουλοι άτολμοι μοιραίοι. Κοιτάνε τα παιδάκια τους βλ. Μαγγίνας, τις κονόμες τους,βλ. Βουλγαράκης κ.α όν ουκ έστι αριθμός, αποκτούν συμπεριφορά Λουδοβίκου και βολτάρουν μόνο στο Κολονάκι. Τους ζήσαμε και τους ξέρουμε...........Ένα παράδειγμα. Έλεγαν όταν κυβέρναγε η ΝΔ, ότι ο Αγγελόπουλος δεν απαντα σε τηλέφωνα δεν τον βρίσκει κανένας κλπ Λέω θα τον πάρω ένα τηλέφωνο και θα ζητήσω ένα ραντεβου μαζί του. Κομματικό στέλεχος και εγω ,τρομάρα μου, με έχει πάρεί 500 φορές τηλεφωνο... Τον παίρνω στά 4 κινητα και στό σπίτι του όλοι οι αριθμοί είχαν αλλάξει . Τηλεφωνώ στο γραφείο του και μου λένε ότι θα πρέπει να κλείσω ραντεβού με την κυρία Αγγελοπούλου και αν αυτή κρίνει ότι πρέπει να δω τον Κ. Αγγελόπουλο θα μου κλείσει άλλο ραντεβου Εγώ όμως δεν ψήφησα καμία κ. Αγγελοπούλου είπα στή γραμματέα του να του πει εκ μέρους μου μα πάει να γ...... και έκτοτε δεν ξαναμίλησα μαζί του. Παραδειγμα β΄ Το παιδί μου γεννηθηκε πρόωρο μεταφέρεται στην Πατρα στην εντατική νεογνών , ο καθηγήτης λεει μισόλογα τα δώρα διπλά και τρίδιπλα ακόμα και στόν διάολο , στην απελπησία μου θυμήθηκα τον Σαλμά , τον παιρνω τηλέφωνο του λέω τι έγινε και τον παρακαλώ μήπως γνωρίζει τον καθηγητη αφού και αυτός ήταν στό νοσοκομείο του Ρίου γιατρός να τον πάρει τηλ. να προσέξει το παιδί, ή να πάρει τον πρόεδρο του νοσοκομείου που η κυβέρνησή μας είχε διορίσει να μιλήσει στόν καθηγητή.Η απάντηση ήταν επί λέξη "αυτά γίνονται ότι θέλει ο Θεός." (Τέτοια κουβέντα σε πατέρα για το παιδί του), Δεν μου είπε θα τηλεφωνήσω και ας μην τηλεφώναγε ποτέ αφου αν τηλεφώνουσε ή οχι δεν θα το μάθαινα ποτε Ένα δίποδο κτήνος και αυτός ο κατα τα άλλα καλός άνθρωπος με τις 44000 ψήφους ΕΞΩ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ.
    Αυτή είναι η ΝΔ σε περίληψη κε Αρβανίτη. Μην τους πολυυποστηρίζετε γιατί θα εκτεθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή